Sport
16.07.2023. 21:05
Beta

Vaterpolo

Nikola Jakšić: "Ako budemo igrali kako znamo"

Vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić rekao je da je Španija prvi favorit na predstojećem Svetskom prvenstvu u Fukuoki, ali je istakao da to "u bazenu ništa ne znači".

"Vidim da mnogi ne veruju, ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice", rekao je Jakšić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

"Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali, u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute, a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo", dodao je on.

Srpski vaterpolisti u ponedeljak utakmicom protiv prvaka sveta Španije počinju Svetsko prvenstvo u Fukuoki.

"Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja", naveo je golman Branislav Mitrović.

I Sava Ranđelović je istakao da je Španija odlična ekipa, u kojoj se tačno zna ko šta radi.

"Perone, Munaris i Granados su perjanice. U svakoj utakmici sa njima smo imali šanse. Ne treba nam pritisak, tek je prva utakmica na prvenstvu. Da se osetimo i odigramo najbolje što možemo", rekao je Ranđelović.

Utakmica Srbija - Španija na programu je u ponedeljak od 13.30.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vaterpolisti Novog Beograda odbranili titulu šampiona Srbije
Vaterpolo

Pobedili Zvezdu

17.05.2023. 23:01

Vaterpolisti Novog Beograda odbranili titulu šampiona Srbije

Vaterpolisti Novog Beograda odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u revanš meču finala pobedili u gostima Crvenu zvezdu sa 14:7. Novi Beograd je slavio i u prvom susretu kao domaćin sa 13:8.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve