Sport
13.12.2023. 08:52
R.E.

U fokusu

Nikola Jokić o svom igranju na Olimpijskim igrama i ko će prvi znati

Nikola Jokić
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić je izjavio da su Olimpijske igre još daleko i da će selektor Srbije Svetislav Pešić prvi biti informisan o njegovom učešću.

As Denver nagetsa Nikola Jokić nije briljirao u Čikagu, jer je isključen na minut do kraja prvog poluvremena posle dobacivanja sudiji. Završio je meč sa četiri poena, devet skokova i šest asistencija.

Jokić je pred razgovor sa dopisnikom RTS-a iz SAD Aleksandrom Žigićem, u svlačionici prethodno novinarima iz SAD rekao da bi bilo interesantno videti kako bi se ovaj meč završio u Srbiji

"Zasluženo ili ne, sudijska reč je poslednja. Najbitnije da smo pobedili. Momci su odigrali vrhunski meč, odbrana je bila jakoa dobra. U pravim momentima smo dali koš i odbranili", rekao je Jokić, a Nagetsi su slavili 114:106.

Impresivan je nivo igara koji raste kod Nikole iz godine u godinu.

"Trudim se da imam kontituitet i sistem treninga u hali i teretani, koji izgleda daje rezultate. Pokušavam da utičem na to da se maksimalno pripremim za utakmicu, nekad pogodiš, a nekad pogrešiš. Priprema je najvažnija", rekao je "Džoker" za RTS.

Na konstataciju dopisnika Žigića da bi sa tim rastom mogao da još pet titula osvoji sa Denverom, Jokić kaže da bi voleo i više.

"Voleo bih još 10 titula (smeh). Prvo moramo da se postavimo u situaciju da igramo za prsten. Kad dođe do toga, potrebno je i malo sreće", navodi Jokić.

Što se tiče učešća na Olimpijskim igrama u Parizu, ističe da su one još daleko.

"Daleko je. Neki ljudi mi stavljaju reči u usta, da sam nešto rekao što nisam. Selektor je prvi koji će znati. Uvek posle sezone porazgovaram sa familijom i timom", rekao je Jokić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zna se ko je MVP! Jokić brojao do 39 (VIDEO)
1

NBA

27.11.2023. 09:45

Zna se ko je MVP! Jokić brojao do 39 (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su na svom terenu ekipu San Antonija sa 132:120, uz još jednu sjajnu partiju srpskog centra Nikole Jokića koji je bio nadomak novog tripl-dabla u NBA ligi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve