“NISAM NAPRAVIO ČUDO” Kovač: Bio je vruć krompir, ali verovao sam u ekipu

“NISAM NAPRAVIO ČUDO” Kovač: Bio je vruć krompir, ali verovao sam u ekipu

AP Photo/Michel Euler


Selektor odbojkške reprezentacije Slobodan Kovač, posle osvajnaje evropskog zlata, rekao je da je verovao u ovaj tim i da on lično nije napravio nikakvo čudo.

“Kada me je supruga pitala kada ćemo na odmor kada se vratim sa EP, rekao sam da ne znam, jer ću morati da idem na prijem. Verovao sam u ovu ekipu. Bilo je svega, mnogo toga u vezi sa sampouzdanjem, ali prva i osnovna stvar, ono što sam rekao kada sam došao da budem selektor Srbije, jeste da mi imamo sjajnu ekipu. Ovo su fenomenalni igrači. To možemo da zaključimo po tome gde oni igraju i koliko su cenjeni”, rekao je Kovač u izjavi za RTS.

AP Photo/Michel Euler

AP Photo/Michel Euler

Koavč je srpski tim preuze pre nešto više od mesec dana i uspeo je da odvede na krov Evrope.

“Nisam ja napravio čudo, nego sam organizopvao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju. Oni su to fenomenalno odradili. Videli smo i vececras. Dispciplina, strpljenje, jedna fenomenalana igra gde nismo dozvoli Slovencima da se razmahnu, osim prvog seta. Ovaj rezultat je fenomenalan. Nemam šta da kažem.”

Povezane vesti – “BITNO JE DA SMO EKIPA” Kovač: Zamerali su nam da nemamo primače, dizača, libera

Doček za odbojkaše ispred Skupštine grada biće organizovan sutra u 20 sati.

“Kada kažu da je bio vruć krompir… Znam, bio je vruć krompir iz razloga što ja treningom pokušavm da napravim rezultat. Sada je moralo mnogo više pričom i sva sreća da je trebalo malo da postignemo rezultat. Sad je sve prošlo, neka igrači uživaju”, zakljčio je Kovač.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar