Sport
28.02.2023. 08:05
Beta

Razlog poznat

Norveška bojkotuje SP u boksu

boks
Izvor: Shutterstock

Bokserski savez Norveške saopštio je da njihovi takmičari neće učestvovati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u amaterskom boksu, pošto će na tom takmičenju pod svojim zastavama nastupati ruski i beloruski sportisti.

"Mi u bokserskom savezu, zajedno sa Nordijskim olimpijskim i paraolimpijskim komitetima i sportskim savezima, koristimo priliku da još jednom potvrdimo našu jasnu podršku ukrajinskom narodu i njihovom apelu za mir", navodi se u saopštenju.

Norveška će tako biti bez predstavnika na Svetskom prvenstvu u ženskoj konkurenciji u Nju Delhiju (od 15. do 31. marta), kao i na muškom takmičenju u Taškentu u Uzbekistanu od 1. do 14. maja.

Međunarodna bokserska asocijacija (IBA) ukinula je zabranu nastupa ruskim i beloruskim sportistima 5. oktobra prošle godine, a bojkot narednog Svetskog prvenstva između ostalog su najavile i Sjedinjene Američke Države.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo šta kažu Rusi o mogućoj zabrani učešća na OI u Parizu
1

Ministar sporta

12.02.2023. 02:10

Evo šta kažu Rusi o mogućoj zabrani učešća na OI u Parizu

Ruski ministar sporta Oleg Maticin osudio je poziv da se sportistima iz te zemlje zabrani učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, nedugo nakon sastanka na kojem je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao na takvu meru, usred oružanog sukoba sa Moskvom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve