Sport
11.06.2021. 09:33
R.E.

Bravo!

Nova pobeda i nov rekord Ivane Španović

Ivana Španović, 11. 6. 2021.
Izvor: EPA POOL / Sascha Steinbach / POOL

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske Lige u Firenci.

Španovićeva je skakala prve tri serije, nakon toga propuštala skokove, da bi se na zaletište vratila u šestoj seriji. Najbolji rezultat 6.74 metara je ostvarila u trećoj seriji.

Drugo mesto zauzela je Nemica Malaika Mihambo, a Marina Bek Mironcuk treću poziciju.
 

"Iskreno nisam podržavalac uvođenja novih pravila na ovaj način, možda je to za publiku interesantno, ali što se mene tiče i večerašnjeg nastupa realno imala sam rezultat za treće mesto, tako se i osećam. Verujem da dobre promene zahtevaju i određeno vreme navikavanja. Propuštala sam dve serije zbog bola u stopalu, ali na kraju smo ipak odlučili da probam da skačem šestu seriji koja mi je na kraju donela i drugu pobedu na takmičenjima ove sezone. Nastavićemo sa treninzima, fokus će biti na sprintu, a manje na skokovima kako bi se stopalo oporavilo što pre“ izjavila je Španovićeva.
 

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je i novi rekord po pobedama na mitinzima Dijamantske Lige. Današnji trijumf je trinaesta pobeda Ivane Španović od formiranja Dijamantske Lige.

Nova sezona donela je i nova pravila u Dijamantskoj Ligi, a to je da posle pete serije, takmičenje nastavljaju atletičarke koje imaju najbolja tri rezutata, a pobednik je onaj sa najbolji rezultatom u samoj šestoj seriji. Španovićeva je trijumfovala zahvaljujući najboljem skoku u šestoj seriji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kovid pašosi za sportsko takmičenje
Fudbalski teren

U Velikoj Britaniji

09.06.2021. 12:00

Kovid pašosi za sportsko takmičenje

Kovid pasoši prvi put će biti korišćeni na jednom sportskom događaju u Velikoj Britaniji tokom utakmica fudbalske reprezentacije Engleske na londonskom Vembliju u grupi na Evropskom prvenstvu koje počinje 11. juna.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
18.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve