Sport
21.01.2023. 17:30
Beta/R. E.

Šampionski stav

Đoković: "Uspeo sam da preživim, idemo dalje"

1
Izvor: Beta / AP / Dita Alangkara

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne zna šta ga očekuje u nastavku Australijan opena, ali da se nada najboljem, uprkos problemu sa povredom.

"Idem meč po meč. Ne znam šta me čeka, ali čuvam nadu i veru u najbolje", rekao je peti teniser sveta, koji je i tokom trećeg kola Australijan opena imao problema sa povredom zadnje lože.

Đoković se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, nakon što je pobedio 27. nosioca bugarskog igrača Grigora Dimitrova - 7:6, 6:3, 6:4.

Devetostruki šampion Australijan opena dodao je da je uspeo da "preživi" prvu nedelju na ovom grend slemu.

"Prvi meč protiv Roberta Karbaljesa Baene je prošao dobro. U drugom protiv Enca Kuakoa mnogo sam se namučio. Bilo je nekoliko trenutaka kada su stvari bile veoma loše. Isto i protiv Dimitrova. Ali preživeo sam i prošao sam", rekao je 35-godišnji teniser koji u Melburnu pokušava da se izjednači sa Špancem Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula (22).

Novak je otkrio i da je pre početka turnira u Melburnu imao dosta problema sa povredom zadnje lože, i da je čak mislio da neće biti u stanju uopšte da nastupi.

"Nisam hteo da se povučem jer sam čekao da vidim kako će to izgledati na turniru. Videću šta me čeka!"

Ponovio je da uopšte nije fit, ali da će gurati najbolje što bude mogao.

"Stanje nije idealno i dosta je neizvesnosti kako će se noga ponašati, nepredvidivi su uslovi na terenu, jedan pokret može da izazove probleme. Tako je bilo u nekoliko navrata, ja ću da nastavim sa tom rutinom oporavka da ne treniram i dajem sebi prostora da se oporavim, da dođe u stanje da mogu da igram", objasnio je najbolji srpski teniser.

Đoković u ponedeljak za prolazak u četvrtfinale igra protiv domaćeg tenisera Aleksa de Minora (24. na ATP listi).

"Očigledno je da je De Minor jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao, ima Hjuita u svom uglu, bivšeg broja jedan, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas", poručio je Đoković navijačima u Melburnu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Još jedan Srbin u osmini finala
australian open, tenis

Australijan open

21.01.2023. 14:30

Još jedan Srbin u osmini finala

Srpski teniser Nikola Ćaćić i Pakistanac Ajsam-Ul-Hak Kureši plasirali su se u osminu finala Australijan opena, u konkurenciji dublova.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve