Sport
13.11.2023. 16:23

Završni turnir u Torinu

Teniski kralj je krunisan i proslavio je to đuskanjem (FOTO, VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP / Antonio Calanni

Novak Đoković okončaće godinu na prvom mestu ATP liste, zbog čega mu je na završnom turniru sezone u Torinu uručen pehar.

Đokoviću je pehar uručio predsednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci uoči meča prvog kola Crvene grupe između Španca Karlosa Alkaraza i Nemca Aleksandra Zvereva.

Đokoviću je pre početka turnira u Torinu bila neophodna samo jedna pobeda da bi obezbedio prvo mesto na kraju sezone, što je uspeo na startu takmičenja u Zelenoj grupi kada je dobio meč protiv Holgera Runea.  

"Ovo je kruna sezone. Završiti godinu kao broj jedan je san svakog tenisera. Jedna od najtežih stvari koje mogu da se urade u našem sportu. Uz grend slem biti broj jedan, to su dugo godina bile najvažnije stvari za sve igrače. To što sam u stanju da stojim ovde je blagoslov. Hoću da zahvalim svima, koji su bili sa mnom. To je timski napor. Stojim ovde sam, ali jedva čekam da proslavim ovo sa njima. Ovo je veliko dostignuće i jako sam ponosan na to", izjavio je Đoković na mini ceremoniji.

Srpski as bio je izuzetno dobro raspoložen.

Osim završetka godine kao "broj 1" svetskog tenisa, Novak će "probiti" i magičnu brojku od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

Put na završnom turniru Đoković nastavlja u utorak uveče od 21 čas kada će se u drugom kolu Zelene grupe sastati sa  Italijanom Janikom Sinerom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković pomenuo odlazak u penziju
1

Do kada će igrati?

29.10.2023. 11:40

Novak Đoković pomenuo odlazak u penziju

Novak Đoković je jedan od najstarijih aktivnih tenisera, ali uprkos godinama i dalje je svetski broj jedan.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve