Sport
11.06.2023. 20:10
R. E.

"Predsednički govor"

Novakove velike reči: "Mladi, verujte u snove i ostvarićete ih"

1
Izvor: EPA / Mohammed Badra

Novak Đoković je ispisao novu stranicu teniske istorije i sporta uopšte osvajanjem rekordnog 23 grend slem pehara, a onda je na ceremoniji dodele trofeja na Rolan Garosu održao govor o kojem će se dugo pričati.

Bivša teniserka, sada komentatorka Eurosporta Barbara Šet nazvala je taj govor "predsedničkim", jer je kod mnogih izazvao jezu.

"Hvala svima još jednom. Atmosfera je bila posebna, a ovaj trenutak u mojoj karijeri je baš poseban, jedan od najvećih trenutaka ikada, baš zbog ove 23. titule. Možda je koincidencija da sam baš u Parizu osvojio ovu 23. titulu, ovaj turnir je uvek bio najteži za mene i zato mi ovo sve mnogo znači i zato sam mnogo emotivan. Mnogo se toga dešavalo i van terena i na terenu. Hvala vam na podršci i danas i tokom celog turnira. Još nisam našao profesora francuskog, pa ću nastaviti na engleskom", započeo je govor na svečanoj ceremoniji Đoković na francuskom.

Obratio se zatim rivalu Kasperu Rudu za koga je imao mnogo reči hvale.

"Hvala ti Kaspere na svemu. Zaista te cenim, ne samo zato što si pored mene, već zato što si posebna osoba, jedna od najboljih među igračima, trenerima i celim teniskim svetom. Morao sam ovo prvo da kažem. Danas je retko da je neko fin i da ima prave ljudske vrednosti, a tvoj tim i ti to definitivno imate, i hvala vam za sve. Žao mi je zbog rezultata danas, ali ti si sjajan igrač. Odigrao si nekoliko dobrih finala grend slemova i to je samo dokaz da si veliki teniser. Želim ti da pobeđuješ svakog u finalima, osim mene", malo se na kraju i našalio Đoković.

Zahvalio se potom porodici i svom timu, istakavši da zna da sa njim nije lako.

"Sad je na red došla moja porodica. Moja dva brata nisu tu, ali ja ih mnogo volim i hvala im. Zatim, hvala celoj mojoj porodici prvenstveno na strpljenju, znam da nije lako sa mnom, ali hvala vam na razumevanju i strpljenju, ne bih uspeo bez vas".

Potom su usledile reči namenjene mladima, koje su najjače odjeknule.

 

"Svaki teniser je srećan kada osvoji grend slem titulu, a ja sam osvojio 23 najveća trofeja. Želeo bih da se obratim svim mladim osoba i mojoj deci. Imao sam samo sedam godina kad sam sanjao da osvajam Vimbldon i vidite me sada. Želeo bih samo svakoj mladoj osobi da kažem da mora da veruje u sebe, da radi na svojim snovima i prošlost ostavi iza sebe i uspeće, morate da verujete u sebe", rekao je Đoković.

Našalio se i da počinje da uživa u pričanju, ali se nije zaustavio već je izrazio zahvalnost i velikim sportskim zvezdama koje su uživo pratile njegov duel u finalu.

"Hvala svim velikim zvezdama koje su došle da me podrže. Hvala Ibro (Zlatan Ibrahimović), (Olivije) Žiru, Kilijan (Mbape) i Tome (Brejdi). Hvala i svima ostalima, izvinjavam se ako sam nekog zaboravio", rekao je on.

Novak je na kraju dugog, ali veoma poučnog govora, uzviknuo "Srbija".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal prvi čestitao Đokoviću na ulasku u istoriju
1

Bravo, Rafa

11.06.2023. 19:28

Nadal prvi čestitao Đokoviću na ulasku u istoriju

Španski teniser Rafael Nadal čestitao je među prvima Novaku Đokoviću na osvajanju rekordne 23. grend slem titule u karijeri.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve