Sport
21.08.2023. 08:41
R. E.

Epsko finale Sinsinatija

Nole: "Jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri"

1
Izvor: EPA / MARK LYONS

Novak Đoković i Karlos Alakaraz odigrali su epsko finale na mastersu u Sinsinatiju, koje je srpski igrač dobio prošavši borbu od očaja do sjaja.

Đoković je bio bez energije dugo nakon starta meča, u jednom trenutku čak i na ivici da preda meč, ali je potom iskoristio medicinsku pomoć, "resetovao" se i ko zna koji put pokazao da je najbolji kada je najteže. Teškom mukom uspeo je da prevaziđe sve probleme i posle gotovo četiri sata igre stigao je do 39. rekordne masters titule u karijeri.

Nakon epskog duela, o kome će se još dugo pričati, priznao je da je to bio jedan od njegovih najtežih mečeva u karijeri.

"Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač. Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najizazovnijih mečeva. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan", naveo je Đoković.

Pohvalio je igru 16 godina mlađeg rivala, ali i to što je pokazao da izrasta u velikog šampiona.

"Toliko toga mogu da kažem, a tako malo energije imam. Moram da uzvratim respekt Karlosu i njegovom timu. Svi smo nekada gubili reči za ono što radis na terenu i van njega. Veliki si čovek i šampion. Mnogi igrači nikad nisu uspeli da dođu do toga u celoj karijeri, a ti si to uradio u protekle dve godine. Čoveče, nikada se ne predaješ, volim to kod tebe, ali voleo bih nekada ovako da odigramo neki lakši poen", naveo je srpski teniser, a onda izgovorio rečenicu za istoriju.

"Španac nikada ne umire, osetio sam to već".

1
Izvor: EPA / MARK LYONS

Alkaraz nije uspeo da zadrži suze posle rovovske borbe i izgubljenog finala. Plakao je dugo, a onda se biranim rečima obratio velikom šampionu - Novaku Đokoviću.

"Čestitam Novaku, neverovatno je igrati protiv tebe, biti na nivou sa tobom. Kakav je ovo bio meč. Ali učim od šampiona poput tebe", rekao je Alkaraz, a onda se zahvalio svom timu istakavši da svaki dan uči od svakog od članova njegovog stručnog štaba.

1
Izvor: EPA / MARK LYONS

Emotivno se još jednom slomio mladi Španac, kada se okrenuo ka svom bratu koji je bio na tribinama.

"Sjajno je što si ovde i to što me bodriš svaki dan. Zbog tebe sam svaki dan sve bolji čovek. Hvala što si bio uz mene", poručio je bratu koji je takođe zaplakao posle tih reči.

Potom se zahvalio i publici.

"Sinsinati, ne mogu da kažem dovoljno hvala, bili ste divni prema meni. Sinsinati mene voli, ali ja volim Sinsinati. Vratiću se jači", napomenuo je Alkaraz.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve