Sport
29.08.2023. 09:55
R. E.

US Open

Novak: "Tek je početak, ali već mi se sviđa nivo tenisa"

1
Izvor: Beta / AP / Frank Franklin II

Novak Đoković sigurno i ubedljivo je savladao prvu prepreku na US Openu i istakao je da je zadovoljan kako je odigrao na startu grend slema u Njujorku.

Najbolji srpski teniser je izborio plasman u drugu rundu takmičenja pošto je ubedljivo pobedio Francuza Aleksandra Milera 6:0, 6:2, 6:3.

"Znao sam da ću igrati u kasnom terminu, ali nisam brinuo zbog toga. Odigrao sam odlično. Izašao sam na teren sa mnogo uzbuđenja i nestrpljenja. Dve godine je prošlo od finala. Za sada sve ide savršeno. Titula u Sinsinatiju, a i prvi meč ovde je prošao izvanredno. Prva dva seta odlična, treći set je pao malo nivo igre. Odigrao sam na jako visokom nivou, imao sam odgovor za svaki njegov udarac. Nadam se da ću održati nivo igre i intenziteta. Koncentrisan sam. Počeci mečeva na poslednja dva grend slema nisu bili baš najbolji u poređenju sa Australijan openom. Ovde mi je dodatni fokus da izađem sa visokim nivoom tenisa i intenziteta. To se i ostvarilo", izjavio je Đoković posle trijumfa.

On je pobedom protiv Milera obezbedio povratak na prvo mesto svetske rang-liste i 11. septembra zvanično će preuzeti čelnu poziciju od Španca Karlosa Alkaraza.

"Veoma sam zadovoljan kako se osećam, načinom na koji igram. Nadam se da ću nastaviti tako. Tek je početak turnira, ali već mi se sviđa nivo tenisa", istakao je Đoković, koji je poslednji put igrao na US Openu 2021. godine kada je u finalu poražen od Rusa Danila Medvedeva. 

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Španca Bernabea Sapate Miraljesa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve