Sport
15.03.2023. 15:58
R. E.

Objavljena lista učesnika

U SAD ne može, ali na ovom mastersu Đoković će sigurno igrati

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Novak Đoković nalazi se na spisku učesnika za masters u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta prednjači na listi koju su objavili organizatori prestižnog turnira u Monaku, koji će biti odigran od 9. do 16. aprila.

Na listi učesnika mastersa u Monte Karlu nalaze se i Španci Karlos Alkaraz i Rafael Nadal, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Rud, Amerikanac Tejlor Fric, Nemac Aleksander Zverev, ali i srpski teniser Miomir Kecmanović.

Za Novaka bi to trebalo da bude početak sezone na šljaci i tradicionalna priprema za Rolan Garos.

Đoković je dva puta u karijeri trijumfovao na mastersu u Monte Karlu - 2013, kada je u odlučujućem duelu savladao Rafaela Nadala, i 2015. godine, kada je u finalu bio bolji od Tomaša Berdiha.

I ove sezone u Monte Karlu mogli bismo da gledamo još jedan epski susret Đokovića i Nadala, budući da je najavljeno da bi Španac baš na tom turniru trebalo da se vrati posle pauze.

Majorčanin je rekorder turnira u Monte Karlu sa 11 osvojenih titula, a drži i neprikosnoveni niz od osam uzastopnih trofeja od 2005. do 2012. godine.

Nadal je van terena od Australijan opena, kada je u drugom kolu poražen od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda, u meču tokom kojeg je imao probleme sa povredom kuka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve