Sport
27.12.2023. 09:33
R. E.

"Godine su samo broj"

Đoković NEMA NAMERU da stane: "Sezonu, po sezonu, pa ćemo videti..."

1
Izvor: EFE / JORGE ZAPATA

Novak Đoković na svakom turniru pomera granice, ali uprkos poznim igračkim godinama ne namerava da stane.

Nova sezona je novi izazov za srpskog asa koji je već ispisao mnoge stranice teniske istorije. Nakon današnjeg egzibicionog meča sa Karlosom Alkarazom u Rijadu, Novaka Đokovića očekuje pravo zagrevanje na početak takmičarske 2024. na Junajted kupu u Australiju, u Pertu i Sidneju.

Tamo će Đoković nastupati kao deo srpskog tima koji će činiti još i Olga Danilović, Dejana Radanović, Natalija Stevanović, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić, a rivali u grupnoj fazi biće im Kina i Češka.

Poznato je da će Novak na teren 31. decembra i to protiv Džidžen Džanga.

Prvi reket sveta zagrejao se u Marbelji za predstojeće izazove i kaže da je itekako spreman da se i ove godine bori sa mlađom generacijom, ali i ne samo ove.

Kao primer vrhunskog sportiste naveo je Toma Brejdija, po mnogima najboljeg NFL igrača, koji je i u petoj deceniji držao lekcije na terenu.

"On je sjajan primer šampiona u poznim godinama, neko ko je imao sjajnu karijeru i dugovečnost. Uložio je mnogo u sebe, u oporavak, potrudio se da se postara da svaki aspekt njegovog tela i uma bude pokriven, kako bi dugo trajao. Mnogo sam naučio od njega i nadam se da ću i ja igrati do 40. godine ili čak i duže. Osećam se odlično, igrao sam veoma kvalitetan tenis u 2023, jedna je od najboljih godina u mojoj karijeri i zašto prestati ako sve dobro funkcioniše? Nastaviću da igram na tom nivou, ići ću sezonu po sezonu, pa ću videti koliko daleko ću moći da doguram", poručio je Đoković, koji je u godini na izmaku osvojio sedam trofeja, od čega tri grend slema (Australijan open, Rolan Garos i US Open) i Završni masters u Torinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od pet najboljih teniskih duela 2023. Novakovih je... pogađate koliko?
Novak Đoković

Jednom rečju - car.

10.12.2023. 11:40

Od pet najboljih teniskih duela 2023. Novakovih je... pogađate koliko?

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je najbolji meč u 2023. godini, kao i tri od najboljih pet, saopštila je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) na zvaničnom sajtu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve