Sport
10.01.2023. 18:05
R. E.

Humanitarni meč

Poslastica pred Australijan open: Đoković i Kirjos za decu

Đoković
Izvor: AAP / MATT TURNER

Direktor Tenis Australije Kreg Tajli saopštio je da će Novak Đoković i Nik Kirjos u petak, odigrati egzibicioni meč u dobrotvorne svrhe.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doputovao je u Melburn, gde će obaviti završne pripreme za Australijan Open koji počinje u ponedeljak.

Navijači u glavnom gradu Viktorije imaće priliku da i pre početka grend slema vide na delu devetostrukog osvajača ovog turnira.

Naime, direktor Tenis Australije Kreg Tajli saopštio je da će Đoković u petak odigrati egzibicioni meč na Rod Lejver areni protiv australijskog tenisera Nika Kirjosa.

Meč se igra u dobrotvorne svrhe, za Australijsku tenisku fondaciju koja pomaže deci i mladima iz socijalno ugroženih kategorija, objavio je australijski SBS.

Pored duela Đokovića i Kirjosa, u istu svrhu će biti odigrano još nekoliko egzibicija, u kojima će učestvovati i drugi vrhunski teniseri poput Rafaela Nadala, Aleksandra Zvereva, Koko Gof, Arine Sabalenke i drugih.

Žreb za Australijan Open održaće se u četvrtak, a Novak Đoković će posle odustajanja prvoplasiranog sa ATP liste Karlosa Alkaraza biti četvrti nosilac na turniru. Prvi nosilac je aktuelni šampion Nadal, drugi Kasper Rud, a treći Stefanos Cicipas.

Organizatori su takođe saopštili da teniseri neće biti testirani na korona virus, te da će i zaraženima biti dozvoljeno da igraju svoje mečeve.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Naomi Osaka se povukla sa Australijan opena
Naomi Osaka 8.1.2023

Nije poznat razlog

08.01.2023. 11:43

Naomi Osaka se povukla sa Australijan opena

Japanska teniserka Naomi Osaka povukla se sa predstojećeg Australijan opena, potvrdili su organizatori prvog grend slem turnira u sezoni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve