Sport
13.09.2021. 03:31
Tanjug/R.E.

US Open

Novak Đoković: "Nisam dobio meč, ali najsrećniji sam čovek na svetu" (FOTO)

US Open Tennis
Izvor: AP / John Minchillo

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković nije uspeo da osvoji rekordnu 21. gren slem titulu, pošto je u finalu US Opena poražen od Rusa Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

Ðokovićev san o kalendarskom gren slemu i velikom titulom više od Rodžera Federera i Rafaela Nadala srušio je fantastični Rus, koji je odigrao kao u transu, servirao skoro savršeno i osvojio prvu gren slem titulu u karijeri.

Prethodno, pre dve godine izgubio je finale u Njujorku od Rafaela Nadala, dok je ove godine u Melburnu poražen od Ðokovića. Ujedno, smanjio je u međusobnom skoru protiv Ðokovića na 5:4.

Ðokovićev skor u gren slem finalima sada je 20-11, isto kao i Federer, a ovo mu je šesti poraz u finalima u Njujorku.

Srpski teniser nije bio na nivou iz prethodnih mečeva protiv Aleksandra Zvereva u polufinalu ili Emanuelea Beretinija u četvrtfinalu, možda je i umor učinio svoje, ali za utehu mu ostaje da je imao podršku publike, kao nikad do sada u Njujorku i uopšte u finalima gren slem turnira.

"Nisam dobio meč, ali srce mi je ispunjeno srećom, najsrećniji sam čovek na svetu jer ste učinili da se osećam posebno", rekao je  Ðoković posle poraza

 

"Razmišljao sam o oba scenarija, šta bih rekao u obe opcije. Večeras, iako nisam dobio meč, srce mi je ispunjeno srećom, najsrećniji sam čovek jer ste učinili da se osećam ovako posebno. Dodirnuli ste moju dušu, nikad se nisam osećao ovako u Njujorku. Hvala za podršku. Videćemo se brzo opet", rekao je Ðoković kroz suze ne skrivajući da mu je mnogo teško.
 

Ðoković je čestitao Medvedevu na fantastičnom turniru.

"Ako je neko zaslužio gren slem titulu, to si ti. Čestitke tebi i tvome timu, jedan si od najboljih ljudi na turu, verujem da te očekuje sjajna karijera i još gren slem titula", rekao je Ðoković.

Pogledajte fotografije: 

"Izvinjavam se, vama navijačima i Novaku, svi znamo šta je on jurio večeras, ali reći ću nešto što nikad nisam. Novače, ti si za mene najbolji u istoriji tenisa", rekao je Danil Medvedev nakon što je osvojio US Open, svoju prvu  gren skem titulu u karijeri.

"Hvala mom timu, mojoj porodici, nije bilo nimalo lako, hvala što ste mi pomogli na ovom putu. Hvala navijačima, navijali ste malo više za Novaka, ali to je shvatljivo, dali ste mi mnogo energije još od 2019. kad sam izgubio finale od Nadala u pet setova. Nije bilo lako, ali mnogo vam hvala", istakao je Medvedev i rekao da sad ima vremena da kupi poklon supruzi Maši za godišnjicu."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

E, kad je i on pohvalio Novaka...
Novak Đoković

Kirijos

12.09.2021. 15:16

E, kad je i on pohvalio Novaka...

Australijski teniser Nik Kirijos poznat je kritičar Novaka Đokovića. Međutim, njegov komentar na zvaničnu objavu US Opena, ima drugačiju poruku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve