Sport
13.01.2024. 11:07
R.E.

Australija

Đoković o zglobu, Hamadu Međedoviću, najvećoj pretnji...

Novak Đoković
Izvor: EPA / MAST IRHAM

Novak Đoković je ponovo u Australiji i spreman je da osvoji još jedan Australijan open.

Najbolji teniser sveta je na konferenciji za medije govorio o brojnim temama od deportovanja pre dve godine, o Hamadu Međedoviću, o stanju zgloba.... 

Na početku su ga novinari pitali koga smatra najvećom pretnjom, na šta je Đoković zanimljivo odgovorio...

"Ja! Prvo ja, a onda svi ostali. Mnogi ovde pokazuju želju da osvoje GS. Neki idu malo više napred od drugih, ali je žreb ogroman, znamo šta znači GS. Uzbuđujuće je biće deo svega ovoga."
 

Otkrio je gde pronalazi mir.

"Nisam sujeveran, ali volim da posećujem mesta koja mi donose sreću. Na primer botaničku baštu, prelepo mesto, tu nađem mir, stojim pored drveta, penjem se na drvo... Volim da hodam po plaži, tamo je možda malo tiše, jer tokom Grend slema imate dosta izazova, dosta aktivnosti i kada nemate mečeve. Dobro je imati mesto gde možete da povratite snagu, da se izolujete. Kada sam u Njujorku, odsedam u Nju Džerziju kod prijatelja gde je mirno. Grend slemovi su drugačiji turniri nego svi ostali na turu", rekao je Đoković. 

Najbolji teniser svih vremena je otkrio i u kakvom je stanju zglob sa kojim je nedavno imao problema. 

""Zglob je dobro. Imao sam veoma težak meč sa De Minorom. Treninzi idu dobro, sve izgleda dobro, pa ćemo videti. De Minor je došao do Top 10, velika priča za njega. Nije to veliko iznenađenje za mene, on je jedan od najbržih ako ne najbrži teniser na turu. Jednako dobar u ofanzivi i defanzivi, Lejton Hjuit mu je mentor i pomaže mu dosta u ovom procesu. Znam da su očekivanja velika kada se igra kući, a i velika je šansa da ode daleko. U odličnoj je formi."

Nije moglo da prođe bez pitanja o deportovanju iz Australije pre dve godine.

"Nisam bio tamo (hotel gde su ga zatvorili). Kada sam se vraćao u Melburn, došao sam na terminal gde sam bio pre dve godine. Video sam celu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Nije bio loš osećaj, prevrnuo mi se čovek. Nisam bio do hotela, razmisliću. Ne što imam strah, ali možda budem otišao. Ne znam da li je više iko tamo. Čovek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minesoti. Osećam neku povezanost sa njim. Razumem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan."
 

Upitan je o mladoj nadi srpskog tenisa Hamadu Međedoviću, koji je u Melburnu ispao u kvalifikacijama.

"Hamad je igrao protiv momka koji je bio talentovan, igrao je u Arabiji sa njim. Šteta. Očekivanja su velika, od javnosti, od njega samog, od javnosti. Pokazao je da ide uzlaznom putanjom, samo je pitanje vremena kako će probiti u Top 100. ŠTo puno pomaže i psihički i ovako na turu gledano. On je jedan od igrača koji poseduje neverovatnu snagu, servisu, forhendu. Razbija tu lopticu, ali mora da napreduje u kretnji i fizički. Izdržljivost, prvi korak, balans. Viktor to vrlo dobro zna, kao i njegov otac, ja sam tu uvek za njega, kao i za Olgu, oni to svi znaju, koji god je potreban savet. Svaki dan na Junajted kupu moji fizio i kiropraktičar su radili sa njima. Uvek gledam da budem na raspolaganju kako mi vreme dozvoljava, ali jedno veliko "ali", mora da zapne i da preuzme odgovornost za odluke da bi došao do vrha. Znam da želi i da može."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve