Sport
17.01.2024. 15:37
R. E.

Nole još nije u top formi

Šampion iskren posle pobede: "Moraću bolje"

1
Izvor: Beta / AP / Louise Delmotte

Novak Đoković sa uspehom je savladao i drugu prepreku na ovogodišnjem Australijan openu.

Aktuleni šampion grend slema u Melburnu savladao je Alekseja Popirina u četiri seta, ali je priznao da je imao problema tokom duela.

"Bio je bolji u drugom i trećem setu, momentum se promenio u taj-brejku i to su neverovatne stvari koje donosi tenis. Ubacio sam neku loptu više od njega. Servirao je sjajno, taktički se odlično spremio, zaslužuje aplauz. Imao sam sreće u nekim trenucima, kad sam spasao te set lopte.. Sa nekim intezitetom u fazama jesam igrao na visokom nivou, iskoristio sam igrački plan i zadovoljan sam prolaskom u treće kolo", rekao je Đoković po završetku meča.

Ipak, priznao je da će u nastavku turnira morati da podigne formu.

"Nadam se da ću moći da zaigram bolje, moraću. I dalje tražim formu, ali u ranim rundama igraš sa rivalima koji nemaju šta da izgube, igraju najvažnije mečeve. Uspeo sam da nađem način da slavim u četiri seta, nadam se da ću biti bolji kako turnir bude odmicao", naveo je najbolji igrač sveta.

Đoković je priznao i da nije u top zdravstvenom stanju, ali da se "nosi sa tom situacijom kao i u mnogo puta ranije u karijeri".

Srpski as će u trećem kolu Australijan opena igrati protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve