Sport
14.01.2024. 13:29
Beta

Australijan open

Četiri sata tenisa i Novakova pobeda!

1
Izvor: AP / Andy Wong

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Hrvata Dina Prižmića sa 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4.

Desetostruki šampion Australijan opena je protiv kvalifikanta iz Hrvatske, 178. tenisera sveta, slavio posle tačno četiri sata i jednog minuta igre.

Prvi gem na meču trajao je devet minuta, Prižmić je pružio dobar otpor, ali je Đoković iskoristio treću brejk priliku i došao do prednosti već na startu meča. Srpski teniser je potom u sedmom gemu još jednom oduzeo servis 18-godišnjem rivalu iz Hrvatske i bez problema priveo prvi set kraju.

Drugi set je bio potpuno drugačiji. Hrvatski teniser je u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk loptu na meču i poveo sa 3:1, ali je desetostruki šampion Australijan opena odmah u narednom gemu odgovorio na isti način. Na kraju je taj deo igre je rešen u taj-brejku - Đoković je spasio tri set lopte, ali nije mogao i četvrtu pa je Prižmić slavio sa 7:5.

Usledio je uzbudljiv treći set u kojem je viđeno čak pet brejkova. Đoković je gubio 2:3 sa brejkom minusa, ali je nakon toga vezao četiri gema i stigao na set od pobede.

Pogledajte fotografije prvog dana takmičenja:

Na početku četvrtog seta, Đoković je uz dva brejka poveo sa velikih 4:0, ali tu nije bio kraj. Prižmić je vratio jedan brejk i smanjio na 4:3, potom je u devetom gemu spasio četiri meč lopte i primorao Đokovića da ipak servira za pobedu. U narednom gemu je Đoković propustio još dve meč lopte, ali je sedmu realizovao i plasirao se u drugo kolo.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela dvojice Australijanaca - Alekseja Popirina i Marka Polmansa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve