Sport
12.05.2023. 08:05
R. E.

Od 19 sati

Đoković počinje bitku na mastersu u Rimu (VIDEO)

1
Izvor: EPA / SEBASTIEN NOGIER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras će igrati prvi meč na mastersu u Rimu.

Srpski as će u drugom kolu odmeriti snage sa Tomasom Ečeverijem iz Argentine.

Organizatori su saopštili da će Đoković i Argentinac igrati poslednji meč muškog singla, i da će on početi oko 19 časova.

To će biti njihovi prvi međusobni duel. 

Ečeveri, koji je 61. igrač sveta, specijalista je za šljaku, a ove sezone igrao je dva ATP finala, u Santijagu i Hjustonu, i oba je izgubio.

U Rimu je u prvom kolu savladao Luku van Aša rezultatom 2:0, dok je Novak kao prvi nosilac bio slobodan na startu takmičenja.

Đoković se za prvi meč na "Foro Italiku" zagrevao po kiši, a uprkos lošem vremenu njegov trening posmatrao je veliki broj ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis Today (@tnnstoday)

Novak je rekao da se oseća dobro uoči prvog meča na mastersu u Rimu, nakon što je zbog povrede desnog lakta propustio turnir u Madridu.

"Nedostaje mi takmičenje. Istina je da se uvek nađe poneka sitnica koja stane na put, ali to je normalno. Kada više nemaš 25 godina, mislim da više osećaš neke stvari. Pretpostavljam da je potrebno malo više vremena da se oporaviš. Ali osećam se dobro", istakao je prvi reket sveta.

Đoković je šestostruki šampion Rima, a prošle godine je u finalu nadigrao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:0, 7:6, tako da brani maksimalnih 1000 ATP poena.

On je vreme u Italiji pred početak turnira iskoristio i da uživa u fudbalu, pa je u Milanu posmatrao meč polufinala Lige šampiona između Milana i Intera.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sada i zvanično - Đoković će igrati na US Openu
Novak Đoković

Konačno!

09.05.2023. 20:33

Sada i zvanično - Đoković će igrati na US Openu

Administracija Džozefa Bajdena saopštila je da će 12. maja ukinuti vanredno stanje koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa.
Close
Vremenska prognoza
mist
16°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve