Sport
04.01.2023. 10:00
R. E. / RTS

Loše vesti

Đoković ne može u SAD

1
Izvor: Beta / AP / Kelly Barnes

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, pošto je američka vlada produžila do 10. aprila uslov za ulazak u zemlju, prema kojem putnici moraju da prilože dokaz o barem dve primljene vakcine protiv kovida.

U obrazloženju Vlade SAD stoji da nevakcinisane osobe mogu da uđu u zemlju samo ukoliko ispunjavaju kriterijume za izuzeće, preneo je RTS.

Po svemu sudeći, najbolji srpski teniser Novak Đoković zbog toga neće moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju ni ove godine, pošto ih je propustio i u 2022. iz istog razloga, kao i turnire u Kanadi.

Masters u Indijan Velsu na programu je od 8. do 19. marta, a turnir u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila.

Novak Đoković se trenutno nalazi u Australiji, gde nastupa na turniru u Adelejdu, koji će srpskom teniseru biti priprema za Australijan open u Melburnu.

Prošle godine nije nastupao ni na tom grend slemu, jer mu je zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida vlada Australije uskratila vizu, a on je kao "pretnja po zdravlje stanovništva" deportovan uz automatsku zabranu ulaska u tu zemlju na tri godine, ali mu je nedavno ta zabrana poništena.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šampionski ples Đokovića u Adelejdu
1

Prvo, pa muško

03.01.2023. 08:15

Šampionski ples Đokovića u Adelejdu

Novak Đoković odigrao je prvi meč u novoj sezoni u singlu i zabeležio ubedljivu pobedu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve