Sport
28.12.2022. 14:42
R. E.

Promene

Đoković sa novim saradnikom već praši u Australiji (FOTO, VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP / Kamran Jebreili

Novak Đoković je stigao u Australiju i u Adelejdu je već ispipao teren, a fotografije i snimci potvrđuju da je odlično raspoložen pred početak nove sezone.

Za razliku od 2022. kada su iz Australije stigli šokantni snimci da je najbolji srpski teniser priveden, a zatim i smešten u migrantski pritvor, jer mu je ukinuta viza zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa, sada stižu sasvim drugačije slike.

Đoković je stigao u Australiju u utorak, a objavljeno je da je jedan od najboljih tenisera svih vremena odradio i prvi trening u Adelejdu.

 

Na snimcima i fotografijama vidi se da uživa na terenu i da je sa nestrpljenjem čekao da se vrati u Australiju, uprkos tome što je godinu dana ranije tu preživeo pravu torturu. 

I organizatori Australijan opena ne kriju radost što će rekorder tog turnira ponovo zaigrati.

"Jeste li spremni za tenisko leto? Novak Đoković je stigao u Adelejd i odradio svoj prvi trening", poručili su na Twitteru.

Pre grend slema u Melburnu, Đoković će nastupiti na turniru u Adelejdu, koji se igra od 1. do 8. januara i biće prvi nosilac. 

Titulu brani Tanasis Kokinakis, a u žrebu će se naći i Danil Medvedev, Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Janik Siner, Denis Šapovalov, Karen Hačanov...

Đoković je uoči početka nove sezone napravio i promenu u stručnom štabu.

Više neće sarađivati sa fiziorepeutom Ulisesom Badiom, koji je pet godina bio deo njegovog tima, već će o njegovoj spremi ubuduće brinuti Italijan Klaudio Cimalja, preneo je Sportklub. 

Badio je prvobitno radio u tandemu sa Miljanom Amanovićem, a potom je samostalno vodio računa o Novakovoj spremi. Simpatični Argentinac je bio vrlo omiljen u stručnom štabu Srbina, kao i kod njegovih navijača, međutim nije došlo do nastavka saradnje. 

Cimalja, koji je sa Novakom doputovao u Australiju, je profesor na akademiji za osteopatiju u Torinu i fizioterapeut.

Do skoro je sarađivao sa Brendonom Nakašimom, a bio je i u timovima Miloša Raonića i Janika Sinera.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vratio se!
Novak Đoković

Novak Đoković

27.12.2022. 12:37

Vratio se!

Srpski teniser Novak Đoković doputovao je u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportovan iz te zemlje pošto je odbio da se vakciniše protiv koronavirusa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve