Sport
13.08.2023. 08:55
R. E.

Sinsinati

Đoković posle dve godine u Americi, evo kako su ga dočekali (FOTO)

1
Izvor: EPA / NEIL HALL

Novak Đoković je ponovo u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon dvogodišnje pauze.

Najbolji srpski teniser stigao je na masters u Sinsinatiju, na kojem nije igrao od 2020. godine, a to mu je ujedno i prvi ulazak na američko tlo posle dve godine.

Zbog odluke da se ne vakciniše protiv kovida-19, Novak je imao zabranu ulaska u Ameriku i nije igrao ni na jednom turniru na ovom kontinentu još od US Opena 2021. godine kada je u finalu izgubio od Danila Medvedeva. 

Publika u Americi očigledno se uželela Đokovića budući da je u velikom broju pratila njegov prvi trening u Sinsinatiju, a potom su mnogi poželeli da dobiju autogram od rekordera po broju provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste.

Za Đokovića će masters u Sinsinatiju, koji je osvajao dva puta u karijeri, biti dobra priprema za predstojeći US Open, poslednji grend slem sezone, koji 28. avgusta počinje u Njujorku.

Pre polaska u SAD on se oglasio na Instagramu i potvrdio da je završio pripreme za masters u Sinsinatiju i da je, očigledno, u dobroj formi, ali i odlično raspoložen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Najbolji srpski teniser, koji je postavljen za drugog nosioca u Sinsinatiju, biće slobodan u prvom kolu, a onda će se u drugom sastati sa boljim iz duela Alehandro Davidovič Fokina - Tomas Ečeveri.

Novak će igrati i u dublu, a partner će mu biti reprezentativni kolega Nikola Ćaćić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovako izgleda Đokovićev put na mastersu u Sinsinatiju
1

Obavljen žreb

12.08.2023. 08:35

Ovako izgleda Đokovićev put na mastersu u Sinsinatiju

Obavljen je žreb za masters u Sinsinatiju, koji počinje 13. avgusta, a koji je Novak Đoković osvajao dva puta u karijeri.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve