Sport
03.05.2022. 19:47
R.E.

Madrid

Novak Đoković upisao novu pobedu

novak đoković, 3. 5. 2022.
Izvor: EFE / Juanjo Martin

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Madridu pošto je danas pobedio Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2.

Đoković je zadržao maksimalni učinak protiv Monfisa, pošto je ovo bila njegova 18. pobeda u isto toliko duela protiv Francuza.

Do 18. trijumfa protiv trenutno 21. igrača sveta stigao je posle sat i 27 minuta igre i meča u kojem je iskoristio sve tri brejk lopte koje je imao i spasio svih pet sa kojima se suočio.

Srpski teniser je, takođe, ovom pobedom obezbedio ostanak na prvom mestu na ATP listi i naredne nedelje kada će započeti 369. sedmicu na vrhu svetskog tenisa.

U prva dva gema meča teniseri su bili sigurni na svoj servis, u trećem je Đoković spasio dve brejk lopte, nakon čega je pri rezultatu 2:2 i 40:40 meč na prekinut na pola sata zbog kiše.

Kad je nastavljen, Đoković je prvo spasio još jednu brejk loptu, a potom je iskoristio svoju prvu na meču i poveo sa 4:2. Taj jedan brejk je bio dovoljan srpskom teniseru da povede sa 1:0 u setovima.

Drugi set je dobro počeo po Đokovića, pošto je u trećem gemu uzeo brejk "sa nulom", a pobedu je potvrdio novim brejkom u sedmom gemu.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Britanac Endi Marej i Kanadjanin Denis Šapovalov.

Ovo je Đokovićevo prvo učešće u Madridu posle 2019. godine kada je osvojio svoju treću titulu na ovom turniru.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković nastavio da obara sopstveni rekord
Spain Tennis

ATP lista

02.05.2022. 09:10

Novak Đoković nastavio da obara sopstveni rekord

Srpski teniser Novak Djoković započeo je ovog ponedeljka 368. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako nastavio da obara sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve