Sport
16.11.2023. 17:45
Beta

Završni masters

Novak pobedio, ali mu je sudbina još neizvesna!

1
Izvor: BETA/AP / Antonio Calanni

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Poljaka Huberta Hurkača sa 7:6, 4:6, 6:1 u poslednjem meču grupne faze Završnog mastersa u Torinu, ali još nije obezbedio plasman u polufinale.

Naime, gubitak jednog seta Đokoviću je znatno zakomplikovao situaciju i samo će mu večerašnja pobeda Janika Sinera protiv Holgera Runea omogućiti nastup u polufinalu.

U prvom setu duela Đokovića i Hurkača nije bilo brejk prilika, pa je sve rešeno u taj-brejku koji je pripao prvom igraču sveta sa 7:1 posle 54 minuta koliko je trajao uvodni set.

Hurkač je u drugom setu stigao do brejka u petom gemu i vođstva od 2:3. Đoković je pri rezultatu 3:4 imao dve brejk lopte, ali je Hurkač sjajnim servisima spasio obe i nešto kasnije došao do osvajanja drugog seta.

Odlučujući set je Đoković odigrao na visokom nivou, dva puta je oduzeo servis rivalu i došao do druge pobede u Zelenoj grupi koja mu je donela još 200 ATP poena (ukupno 400).

Ishod poslednjeg meča u Zelenoj grupi u kom sastaju Janik Siner i Holger Rune odlučiće polufinaliste završnog mastersa. Siner je siguran polufinalista, a Đokovića bi sa turnira eliminisala samo pobeda Runea bilo kojim rezultatom.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Siner prekinuo Đokovićev niz od 19 pobeda
1

Završni turnir u Torinu

15.11.2023. 00:48

Siner prekinuo Đokovićev niz od 19 pobeda

Novak Đoković pretrpeo je poraz u drugom meču na završnom turniru sezone u Torinu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve