Sport
10.01.2022. 14:46
R.E.

Australijan open

Novak se oglasio: Želim da se takmičim

Novak Đoković, 10. 1. 2022.
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Teniser Novak Ðoković oglasio se na svom Instagram profilu i poručio da je zahvalan sudiji koji je doneo presudu da mu se vrati viza za boravak u Australiji, izrazivši želju da ostane i takmiči se na Australijen Openu.

"Ostajem koncentrisan na tenis. Putovao sam ovde da bih učestvovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i definitivno mom najuspešnijem. Trenutno toliko mogu da napišem i naravno jedno ogromno hvala svima širom sveta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak", poručio je Ðoković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

"Novak Ðoković je slobodan, on je već bio na terenu, nakon što je pušten na slobodu", izjavio je brat srpskog tenisera Ðorđe Ðoković na konferenciji za novinare nakon odluke australijskog suda da poništi odluku federalne vlade o ukidanju vize i deportaciji Ðokovića.

On je zahvalio ljudima širom sveta, koji su organizovali skupove u znak podrške Ðokoviću, kao i pravnom sistemu Australije i sudiji Entoni Keliju, koji je presudio u korist srpskog tenisera.

"Pravda i istina su izašli na videlo", ocenio je Ðoković i dodao da se potencijalna deportaciji Novaka neće dogoditi, a u slučaju da se desi da Vlada Australije ponovo interveniše, Ðokovići će pravdu tražiti do samog kraja.

"Neće sigurno, nije priča u celom procesu o turniru, nego pravdi i svemu što su radili. Pravda će biti izgurana do samog kraja", rekao je Ðorđe Ðoković.

"Novak je sinoćnom odlukom oslobođen svih optužbi, sva moguća procedura je ispoštovana, Keli je oslobodio Novaka. Ne poznajemo australijski zakon, kako funkcionišu, ali je Novak najčistiji na svetu, otišao je da igra Australijan open.Siguran sam da svi državni i savezni zvaničnici postupaju kako je zakon propisao. Ali Novak neće na silu potpisati da se odriče vize, sačekaće novu sudijsku odluku, sačekaće nove sudske odluke", poručio je Ðorđe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Australijski mediji pišu: Novak Đoković je pobedio
Novak Đoković, 10. 1. 2022.

"Fanovi slave"

10.01.2022. 14:17

Australijski mediji pišu: Novak Đoković je pobedio

Australijski mediji gotovo jednoglasno konstatuju da je Novak Ðoković, najbolji teniser sveta, dobio sudsku bitku nakon što je savezni sudija Entoni Keli odlučio da se Ðoković "u roku od 30 minuta pusti iz pritvora" i da mu se ne ukida ulazna viza.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve