Sport
09.01.2022. 14:26
Tanjug

Drama i dalje traje

Novo: Vlada Australije nije dala garancije Ðokoviću o prihvatanju izuzeća

Novak Đoković, 9. 1. 2022.
Izvor: AP / Mark Baker

Vlada Australije nije dala garancije najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću da će biti prihvaćeno medicinisko izuzeće za ulazak u Australiju bez vakcinacije protiv korona virusa, naveli su vladini advokati u podnesku, prenosi Rojters.

Ðokovićev pravni tim saopštio je da je srpski igrač imao procenu Ministarstva unutršnjih poslova da ispunjava uslove za ulazak u zemlju bez karantina.

Međutim, vladin podnesak, objavljen kasno u nedelju uveče po lokalnom vremenu, kaže da mejl ministarstva nije bio garancija "da će njegovo takozvano ''medicinsko izuzeće'' biti prihvacćeno" i da bi njegovi navodi mogli biti ispitani i verifikovani po njegovom dolasku.

U podnesku vlade takođe je osporen Ðokovićev zahtev za medicinsko izuzeče od australijskih zahteva za vakcinaciju na osnovu toga što je sredinom decembra zaražen korona virusom.

"Nema sugestije da je podnosilac predstavke imao 'akutnu tešku medicinsku bolest' u decembru 2021. Sve što je rekao je da je bio pozitivan na COVID-19“, navodi se u vladinom podnesku.

Novinar "Njujork Tajmsa" Ben Rotenberg izdvojio i to da se u podnesku vlade Australije od 13 strana govori i o mogućnosti da Ðoković ponovo bude priveden, čak i u slučaju da dobije na sudu.

"Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantina na slobodu, mi i dalje možemo da ga stavimo u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu, ne garantuje da ga vlasti Komonvelta neće opet privesti", navodi se u podnesku Vlade.

Ðoković se već peti dana nalazi u hotelu za migrante u Melburnu nakon što mu je Australija poništila vizu za boravak u zemlji zbog navodno neispunjavanja uslova.

Večeras u ponoć po našem vremenu, sud u Australiji slušaće Novaka Ðokovića i tim ministarke unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, kada će biti poznato da li će najbolji tensier sveta braniti titulu osvojenu prošle godine ili će morati da napusti zemlju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zabranili im da podrže Novaka transparentom na meču (VIDEO)
Australijan open

Pogledajte...

09.01.2022. 08:48

Zabranili im da podrže Novaka transparentom na meču (VIDEO)

Tokom jednog od mečeva na Asutralijan Opemu, na tribinama su se pojavili fanovi Novaka Đokovića, koji su želeli transparentima i zastavama da javno izraze svoju podršku srpskom teniseru. Međutim, to im je bilo zabranjeno. Pogledajte...
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve