Sport
29.09.2023. 21:35
R. E.

Kvalifikacije za OI

Odbojkaši prvo protiv Turske: "Spremni za teškog rivala"

1
Izvor: EPA / ANSA / NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaši Srbije kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine počinju u Tokiju utakmicom protiv Turske, u subotu od 6 časova po srednjeevropskom vremenu.

Selektor Srbije Igor Kolaković je izjavio da će duel sa Turskom biti težak, ali i da dobro poznaju protivnika i da su spremni za izazovnu borbu.

"Na osnovu treninga koji mogu biti indikatori, mislim da smo spremni za početak turnira. Protivnik Turska je na otvaranju turnira i svakako je težak protivnik. Iskusili smo njihovu snagu u prijateljskim mečevima koje smo igrali u Istanbulu pre Evropskog prvenstva. Ovo nije najvažnija, ali je vrlo važna utakmica. Bitno je da turnir otvorimo dobrom igrom i pobedom. Svi igrači su dostigli približan kvalitet, svih 14 mogu ravnopravno da igraju, to će nam značiti za turnir, jer ćemo moći da rasporedimo snagu i kvalitet i na ostale protivnike", naveo je selektor Kolaković.

Kapiten reprezentacije Uroš Kovačević je istakao da je raspoloženje u timu na visokom nivou i da igrači željno očekuju meč protiv Turske.

"Svi smo zdravi, što je najbitnije, a očekivanja su velika. Ekipa Turske je jako respektabilna i biće teško. Ako mi budemo onakvi kakvi treba da budemo, mislim da ćemo izaći kao pobednici, ali to treba da dokažemo na terenu", rekao je kapiten Srbije Uroš Kovačević.

Srbija se nalazi u Grupi B, a u Tokiju će osim protiv Turske, igrati i duele sa Finskom, Slovenijom, Japanom, SAD, Tunisom i Egiptom.

U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar.

U C grupi u Sjenu igraće Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meskiko, Belgija i Bugarska.

Plasman na OI izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve