Sport
11.09.2023. 21:25
Beta

Četvrtfinale EP

Odbojkaši pred najvećim izazovom: "Poljaci su najbolji tim na svetu"

1
Izvor: EPA / ANSA / NICOLA MASTRONARDI

Muška seniorska reprezentacija Srbije u utorak od 18 časova u Bariju igra meč četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Selektor Srbije Igor Kolaković kaže da će to biti veliki izazov za njegovu ekipu, jer se radi o veoma kvalitetnom sastavu.

"Veliki izazov za nas. Poljska je lider na svetskoj rang listi, osvojila je i Ligu nacija ove godine. Po mom mišljenju, oni su najbolji tim na svetu. Nije bitno da li poznajemo ove igrače ili ne. To je sjajna ekipa sa širokim rosterom i odličnim trenerom", istakao je Kolaković.

Selektor je naveo da je Srbija pobedila sa maksimalnim rezultatom Češku (3:0) u prethodnom meču i da sa velikom energijom dočekuje i Poljake.

"Idemo da se borimo, i da u toj borbi probamo da napravimo veliko iznenađenje. Imamo takvu energiju i optimizam da sada možemo da se uhvatimo u koštac sa bilo kim. Očekuje nas težak meč, ali nadam se da će teži meč biti za Poljake", dodao je on.

I reprezentativac Srbije Milorad Kapur smatra da naš tim može do polufinala.

"Poljska je ekipa koja je pokazala da ima kvalitet. Mislim da su oni uz Italijane najveći favoriti za zlato. Ne znam na kojoj su poziciji jači. I protiv njih idemo kao i do sada motivisano, na pobedu", zaključio je Kapur.

Pobednik duela Srbija - Poljska u polufinalu će se sastati sa selekcijom Slovenije, koja je u Varni savladala reprezentaciju Ukrajine rezultatom 3:1 (25:17, 31:29, 21:25, 25:23).

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve