Sport
17.09.2023. 12:14
Beta

Kvalifikacije za OI

Odbojkašice Srbije pobedile Ukrajinu

1
Izvor: Beta / FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Ningbou Ukrajinu sa 3:0 u setovima (25:18, 25:18, 25:16), u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Meč je trajao 68 minuta, a Srbiju je predvodila Tijana Bošković sa 22 poena. Aleksandra Uzelac postigla je 13, Jovana Stevanović 11, a Bjanka Buša devet poena.

U ekipi Ukrajine najefikasnija je bila Oleksandra Milenko sa 10 poena, Viktorija Dančak dodala je šest, a Nadija Kodola pet poena.

To je druga maksimalna pobeda Srbije na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Ningbou.

U ponedeljak je slobodan dan, a Srbija će u utorak od 4.00 igrati protiv Kanade u trećem kolu.

U kvalifikacijama se igra po jednokružnom bod sistemu svako sa svakim, a po dve selekcije plasiraće se na Oilimpijske igre  u Parizu narednog leta.

Preostalih pet reprezentacija biće poznato 17. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija.

Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, a prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang liste-koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kariju treba verovati
Svetisalv Pešić

U čemu je ključ?

16.09.2023. 10:25

Kariju treba verovati

"Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego – nadimak…
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve