Sport
29.12.2022. 18:55
Beta

U 2022. godini

Najbolji odbojkaši Srbije su...

odbojka
Izvor: Shutterstock

... reprezentativci Tijana Bošković i Srećko Lisinac, u izboru Odbojkaškog saveza Srbije.

Svečanom proglašenju u Beogradu, između ostalog ,prisustvovali su predsednik OSS Đula Mešter, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Tijana Bošković je ponela nagradu pošto je drugi put zaredom proglašena za najkorisniju igračicu Svetskog prvenstva. Na tom takmičenju u Poljskoj i Holandiji kao kapiten je vodila selekciju do druge uzastopne titule svetskog prvaka.

1
Izvor: Instagram/printscreen

"Svakako lep novogodišnji poklon posle svih uspeha koje smo ostvarili u 2022. godini. Priznanje puno znači, ali ono što je najvažnije i najlepše i po čemu ću pamtiti 2022. godinu je definitivno ta svetska kruna i drago mi je što sam ovde danas i što možemo svi zajedno da se prisetimo tih nezaboravnih momenata", rekla je Bošković, preneo je OSS.

Nagrada za najboljeg odbojkaša pripala je blokeru reprezentacije Srbije i članu Trentina Srećku Lisincu.

"Veliko hvala savezu na ovoj predivnoj nagradi. Velika je čast biti izabran za najboljeg odbojkaša u 2022. godini i poželeo bih svima srećne novogodišnje i božićne praznike", rekao je Lisinac.

Za najperspektivnije igrače izabrani su Aleksandra Uzelac (Železničar Lajkovac) i odbojkaš Novog Sada Branko Kopitić.

U konkurenciji najboljih ekipa u odbojci na pesku izabrani su Nataša i Nađa Čikuc Deniz, kao i Đorđe Klašnić i Lazar Kolarić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sportski događaji koji su obeležili 2022. godinu
Katar, fudbal

Srbija i svet

26.12.2022. 13:17

Sportski događaji koji su obeležili 2022. godinu

Kada je sport u pitanju, ova godina je bila izuzetno uzbudljiva, zbog brojnih događaja, slavlja, ispunjenih i neispunjenih očekivanja. Dok se pozdravljamo sa 2022. godinom, pročitajte koji sportski događaji su, po izboru novinske agencije Beta, obeležili godinu koja je na izmaku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve