Sport
13.06.2019. 18:25
R.E./Foto:AP

ODE KRSTAJIĆ: Srbija u potrazi za novim selektorom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mladen Krstajić nije više selektor reprezentacije Srbije, odlučeno je na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Kako prenose mediji, ugovor je sporazumno raskinut, samo pet dana posle katastrofalnog poraza u Ukrajini 5:0. Krstajiću nije pomogao ni ubedljiva pobeda nad selekcijom Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Povezane vesti - Ljupko Petrović novi selektor Srbije

Srbija ću u finišu kvalifikacija za EURO 2020 voditi novi selektor, a ko će naslediti Krstajića biće poznato najkasnije do 10. jula.

Krstajić je reprezentaciju preuzeo od Slavoljuba Muslina, kojem je do tada bio pomoćnik, posle kvalifikacija za SP 2017. godine.

Povezane vesti - KOKEZA: Poraz protiv Ukrajine sraman 

Problemi za Mladena Krstajića počinju nakon Svetskog prvenstva pošto sa reprezentacijom nije uspeo da prođe grupu u kojoj je Srbija bila sa Švajcarskom, Brazilom i Kostarikom. Pojedini igrači, poput Luke Milivojevića su ga proglasili glavnim krivcem za ključni poraz protiv Švajcarske. Nakon tog sukoba Krstajić je odlučio da Milivojevića ne pozove u reprezentacjiju što mu je u javnosti zamereno, kao i na njegovom odnosu sa Matijom Nastasićem.
Koliko je javnost bila nezadovoljna Krstajićevim vođenjem ekipe pokazuje i nedavna anketa koju je sproveo Ekspres. Na pitanje da li Krstajić zaslužuje da ostane na klupi reprezentacije ukoliko Srbija pobedi Litvaniju, čak 94,4 odsto ispitanih je odgovorilo da mu ne treba pružiti drugu šansu dok je 5,6 odsto bilo za to da bi trebalo da ostane.
U poslednjih nekoliko dana u medijima se dosta imena spominjalo kao potencijalni naslednici Ksrajića. Međutim, među svima njima najviše su se izdvojila dva - Ljubiša Tumbaković i Ljupko Petrović o čemu je Ekspres već pisao.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve