Sport
02.03.2022. 10:57

Elina Svitolina

Odlučila da novac osvojen na turniru pokloni ukrajinskoj vojsci

Elina Svitolina
Izvor: EFE / Miguel Sierra

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se u osminu finala turnira u Montereju pobedom protiv Ruskinje Anastasije Potapove posle dva seta 6:2, 6:1, a sav novac koji zaradi na turniru u Meksiku pokloniće ukrajinskoj vojsci.

Svitolina je pobedila Potapovu za 64 minuta. Ona je pet puta oduzela servis 115. teniserki sveta, koja nije napravila nijedan brejk.

"Bila sam u misiji za svoju zemlju. Svi bonusi koje ovde zaradim ići će ukrajinskoj vojsci. Hvala na podršci", rekla je Sviotlina, koja je igrala obučena u bojama ukrajinske zastave - u plavoj suknji i žutoj majici.

Svitolina, 15. teniserka sveta, razmišljala je da li da bojkotuje meč protiv Potapove u znak protesta zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Ona je u ponedeljak upozorila da neće igrati protiv nijedne ruske i beloruske teniserke, osim ako one ne budu u neutralnim bojama.

Rukovodstva ATP i WTA su navela da takmičari iz Rusije i Belorusije mogu da nastave učešća na turnirima, ali ne pod zastavom svojih zemalja do daljeg.

Rusija je pod sportskim sankcijama od ulaska njenih trupa u Ukrajinu, zabranjeno joj je da organizuje manifestacija, kao i učešće na takmičenjima, među kojima i na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Adidas" više nije partner Fudbalskog saveza Rusije
patike, adidas, fudbal

Rat u Ukrajini

01.03.2022. 17:38

"Adidas" više nije partner Fudbalskog saveza Rusije

Nemački prouzvođač sportske opreme "Adidas" objavio je da usled ruske invazije na Ukrajinu prekida kompletnu saradnju sa Ruskim fudbalskim savezom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve