Sport
18.04.2024. 19:20
R.E.

Stigla potvrda

"Romantičari" se definitivno sele

Ofk
Izvor: Shutterstock/Nenad Nedomacki

OFK Beograd sledeće sezone neće igrati na Karaburmi.

Kako je preneo "Sportklub", OFK će dok se ne izvrše neophodne sanacije na "Omladinskom stadionu" igrati na novoizgrađenom stadionu "Kraljevica" u Zaječaru.

Na tom stadionu igraju fudbaleri Timoka 1919 koji su daleko od Superlige, pa će ga prepustiti "romantičarima" na koriščenje. 

Iako se u saopštenju izričito ne navodi da će baš o "Kraljevici" biti reč, gotovo je izvesno da će tamo svoje mečeve igrati.

"Zadovoljstvo nam je da konstatujemo da su OFK Beograd i fudbalska romantika ponovo u modi, kao i da naš klub krupnim koracima grabi ka Superligi. Želja svih u klubu je da obezbedimo superligaški status već od naredne sezone, za šta imamo dobre šanse zahvaljujući činjenici da na startu plej-ofa zauzimamo prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije, sa 62 osvojena boda. Potrudićemo se da šampionat završimo na najbolji mogući način i tako opravdamo visoka očekivanja naše publike i vernih navijača. Dok radimo na ostvarenju tih planova, vršimo rekonstrukciju Omladinskog stadiona na Karaburmi koji je izgrađen 1957. godine, jer želimo da stvorimo sve neophodne uslove kako bismo na našem stadionu bili domaćini utakmicama u najvišem stepenu srpskog fudbala, prvi put posle 2016. godine", stoji u saopštenju OFK Beograda.
 

OFK Beograd je lider Prve lige sa deset bodova više od drugoplasiranog jedinstva, a 12 od Inđije, prvog tima van pozicija koje vode direktno u Superligu. Kako je ostalo svega sedam kola do kraja, gotovo je sigurno da ćemo taj tim gledati naredne sezone u Superligi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OFK BEOGRAD (@ofkbeograd1911)

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve