Sport
24.06.2022. 11:43
R. E.

"Neću tako da me pamte"

Oglasila se plivačica koja se onesvestila tokom takmičenja

Hungary Swimming Worlds
Izvor: Beta / MTI / Zsolt Szigetvary

Američka takmičarka u umetničkom plivanju Anita Alvares, koja se onesvestila tokom takmičenja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, opisala je, u intervjuu za za NBC, kako se sada oseća.

"Sećam se da sam pomislila da sam imala zaista sjajan nastup. Recimo da je bio najbolji do sada. Ne samo zbog toga kako sam nastupila, već zato što sam zaista uživala u tom trenutku. I onda, na samom kraju, sećam se samo da sam počela da tonem i da sam pomislila kako se loše osećam. To je poslednje čega se sećam", ispričala je Anita Alvares.

Podsetimo, američka reprezentativka je usred nastupa ostala bez svesti, zbog čega je potonula na dno bazena.

Špankinja Andrea Fuentes, koja je njen trener, brzo je reagovala i skočila u bazen. Čitav tim je bio u panici, ali se plivačica, na sreću, brzo osvestila i odvedena je u bolnicu gde su obavljena dalja ispitivanja i testiranja.

U intervjuu za NBC Anita Alvares je naglasila koliko je srećna što ima Andreu Fuentes za trenera, koja je inače najodlikovanija plivačica u istoriji španske reprezentacije.

Fuentes, koja je osvojila četiri olimpijske i 16 medalja na Svetskim prvenstvima rekla je da će Alvares nastaviti da se takmiči.

"Ne želi da bude upamćena po onesvešćivanju u bazenu. Gotovo je sigurno da će nastaviti da se takmiči u timskim disciplinama."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kupanje na Tašu ovog leta - šta je sve novo
bazen, kupaći

Lepa vest

14.06.2022. 20:25

Kupanje na Tašu ovog leta - šta je sve novo

Letnja sezona kupanja na Tašmajdanu, gde je završena i rekonstrukcija dečjeg bazena, koji je sada duplo veči, počinje u sredu 15. juna, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve