Sport
31.07.2023. 19:17
Beta

Reprezentacija Srbije

Pešić ostao bez još jednog važnog igrača

košarka
Izvor: Shutterstock

Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo zbog povrede, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

"Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu", rekao je doktor Dragan Radovanović, preneo je KSS.
 

Radovanović je dodao da je posle dijagnostike utvrđena priroda povrede zbog koje novi košarkaš Partizana nije ni započeo treninge.

"Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu", istakao je on.

Treninzima reprezentacije su se sedmog dana priprema priključili Stefan Jović i Filip Petrušev, a doktor Radovanović je govorio i o stanju Alekseja Pokuševskog.
 

"Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi reprezentaciji za ovu akciju", dodao je on.
 

Pokuševski je danas u Staroj Pazovi posetio reprezentativce i rekao da je tužan što neće moći da pomogne selektoru i igračima ovog leta.

"Nadao sam se da će sanacija povrede ramena ići brže od prvobitno predviđenog i da ću moći da budem deo tima Srbije, ali ipak su se one manje optimistične prognoze ispostavile kao tačne. Reprezentaciji želim svu sreću i nadam se da će nas obradovati dobrim igrama i dobrim rezultatima u Manili", dodao je Pokuševski.

Zdravstvene probleme u prvoj nedelji priprema imaju dvojica košarkaša Partizana Uroš Trifunović i Alen Smailagić, ali se njihov oporavak očekuje uskoro.

"Alen Smailagić se javio na prozivku reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi", rekao je Radovanović i dodao da je Trifunović tokom cele sezone imao problem sa stopalom, a tegobe su se javile i na prvom treningu selekcije.
 

"Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge" rekao je Radovanović.

Selekcija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, a taj meč će biti zatvoren za javnost. Dva dana kasnije Srbija igra trening meč protiv Poljske.

Treć trening meč zatvorenog tipa koji je 5. avgusta bio planiran u Podgorici protiv domaće selekcije, otkazan je iz tehničkih razloga.

Srbija prvu fazu Svetskog prvenstva igra u Manili u Grupi B sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Svetsko prvenstvo igra se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve