Sport
23.05.2019. 18:48
R.E./Foto:Shutterstock

OLIMPIJAKOS IZBAČEN U DRUGU LIGU: Znači li to da će igrati ABA?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Trostruki prvak Evrope u košarci izbačen je iz najvišeg ranga grčke košarke. Ispadanje u niži rang, direktna je posledica odluke Olimpijakosa da ne izađe na teren u četvrtfinalnoj utakmici plej-ofa protiv Panatinaikosa.

" Olimpiakos je prebačen u niži rang zbog odbijanja igranja u doigravanjima i kažnjeni su eliminisanjem iz ovogodišnjeg plaj-ofa, tako da Olimpiakos ove sezone više neće igrati košarku. Rezultati su im "izbrisani", poslati su na začelje tabele i neće biti naknadnog ulaska u doigravanja umesto njih - stoji u saopštenju grčkog Saveza.

Takođe, početak prvenstva u drugoj ligi počeće sa -6 bodova.

Podsetimo, do problema je došlo u polufinalu grčkog Kupa, gde je sudijska trojka, po navodima iz Pireja, sudila u korist 'zelenih' zbog čega su tražili izuzeće spomenutih sudija do kraja sezone. Ipak, dvojica od trojice sudija, trebalo je da deli pravdu na sledećoj utakmici zbog čega su crveno-beli odlučili da ne učestvuju o tome.

Olipijakos je znao kakve mu posledice slede ukoliko se odluče na to da ne igraju protiv Panatinaikosa, zato je naivno očekivati da nemaju alternativu u džepu. Rešenje bi mogla da bude ABA liga o kojoj se sve češće govori. O tome je nedavno pričao i direktor takmičenja, Krešimir Novosvel.
"Nije tajna, imali smo sastanak u Zagrebu prošle, gde su došli generalni menadžer Olimpijakosa i direktor marketinga kluba, rekli su nam da su zainteresovani da igraju ovu ligu dve do tri godine. Raspitivali su se kako liga funkciniše...", rekao je nedavno Novosel.

Ipak o Olimpijakosevoj budućnosti odlučivaće klubovi na skupštini koja bi trebalo da bude održana krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

Ono što je sigurno jeste da Olipijakosu nije ugroženo igranje u Evroligi, čak ni ako igraju drugu Grčku ligu. Možda se na kraju i odluče da igraju u nižem rangu, koje će sigurno završiti na prvom mestu. Prošetaće se kroz drugu ligu, odmaraće igrače za Evroligu i kroz godinu dana će se vratiti u elitni rang takmičenja.

Kako će izgledati njihova sudbina saznaćemo uskoro, svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve