OLIMPIJSKi TIM Srbija osam puta na postolju, Novak i Milica zlatni

OLIMPIJSKi TIM Srbija osam puta na postolju, Novak i Milica zlatni


 

Srbija bi na igrama u Riju mogla da ima rekordan broj učesnika, a najviše šanse daju se našim predstavnicima u tenisu i tekvondou

BEOGRAD U avionu srpskih sportista na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sve je više popunjenih mesta. Atletičarka Ana Subotić na mitingu u Roterdamu ispunila olimpijsku normu i tako postala 74. putnik za igre u Brazilu (5 – 21. avgust)

Za sada, olimpijski tim Srbije čine: plivanje – Velimir Stjepanović, Čaba Silađi i Anja Crevar;
streljaštvo – Andrea Arsović, Jasna Šekarić, Ivana Maksimović, Damir Mikec, Milutin Stefanović, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić; rvanje – Davor Štefanek; veslanje – Miloš Vasić, Nenad Beđik; kajak – Milica Starović, Dalma Benedek Ružičić, Nikolina i Olivera Moldovan, Nebojša Grujić, Marko Novaković, Marko Tomičević, Milenko Zorić, Dejan Pajić, Marko Dragosavljević; atletika – Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Olivera Jevtić, Amela Terzić, Dragana Tomašević, Nenad i Predrag Filipović, Vladimir Savanović i Ana Subotić. tekvondo – Milica Mandić, Tijana Bogdanović; biciklizam – muška kvota u drumu (jedna kvota); odbojka – ženska odbojkaška reprezentacija; košarka – ženska košarkaška reprezentacija; vaterpolo – muška reprezentacija.

Karte za učešće najvećoj smotri sportista, na kvalifikacionim turnirima i mitinzima, moći će da se izvade praktično do samog početka igara. Ko još može da uđe u avion za Rio? Šansu da se kvalifikuju još sportista imaju naši takmičari iz sledećih sportova: atletika, plivanje, košarka, biciklizam, kajak, veslanje, rvanje.

FOTO TANJUG / OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

FOTO TANJUG / OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

– Krajem maja se podvlači crta na olimpijskim rang listama u džudou

– Posle Rolan Garosa – početkom juna biće poznat spisak tenisera olimpijaca

– Rvanje ima tri kvalifikaciona turnira od kojih se prvi održava u aprilu u Zrenjaninu.

– U julu se u Beogradu održava olimpijski kvalifikacioni turnir na kojem učestvuje muška košarkaška reprezentacija.

– Biciklizam ima jednu mušku kvotu u drumskoj trci, ali ima šansu da izbori žensku kvotu u MTB-u (mauntin bike-u).Kraj kvalifikacionog perioda za atletičare je 11. jul, a za plivače 3. jul.

– Kajakaši i veslači imaju kvalifikacione regate u maju mesecu. Šansu da izbore plasman na Igre kroz kvalifikacione turnite imaju i predstavnici još nekoliko sportova: boks, dizanje tegova i triatlon.

Što se tiče poređenja sa prethodnim Olimpijskim igrama: U Londonu 2012. je tim Srbije predstavljalo 115 sportista u 15 sportova. U Londonu je kroz ekipne sportove (4 ekipe: vaterpolo muška rep., odbojka muška I ženska I rukomet muška rep.) na Igre otišlo 49, a kroz individualne 66 sportista. Osvojene su četiri medalje, jedno zlato, jedno srebro i dve bronze.

(AP Photo/Kathy Willens)

(AP Photo/Kathy Willens)

–  Želimo da osvojimo više medalja nego u Londonu 2012. godine. Sigurno će u Riju biti medalja, naši najveći aduti su Novak Đoković i Milica Mandić- kaže Vlade Divac.

Jedna od vodećih svetskih sportskih analitičkih kompanija, Infostrada Sports, predviđa žetvu medalja na igrama u Riju. Srpski sportisti bi osam puta trebalo da se penju na pobedničko postolje. Zlata su projektovana za strelkinju Zoanu Arunović, vaterpoliste, Novaka Đokovića i Davora Štefaneka u rvanju grčko-rimskim stilom, kategorija do 68 kilograma. Srebra bi trebalo da osvoje košarkaši, Novaković i Grujić u kajaku i Andrea Arsović u streljaštvu, dok je Ivana Španović predviđena kao osvajačica bronze u skoku u dalj.if (document.currentScript) {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar