Sport
19.11.2023. 23:32
Beta

Novak posle pobede

"ONI mi daju snagu"

1
Izvor: AP / Antonio Calanni

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle osvajanja završnog mastersa u Torinu da je ovo jedna od najboljih njegovih sezona u karijeri.

 

Đoković je u finalu završnog mastersa u Torinu pobedio Italijana Janika Sinera sa 2:0 po setovima 6:3, 6:3.

"Ovo je jedna od najboljih zezona koju sam imao u karijeri. Krunisao sam je u Torinu, pobedom nad lokalnim herojem Sinerom, koji je ove nedelje igrao neverovatan tenis", izjavio je Đoković.

"Veoma sam ponosan na svoje nastupe protiv Alakarasa i Sinera u poslednja dva dana, verovatno najbolja dva igrača uz mene i Medvedeva u ovom trenutku", dodao je on.

Srpski teniser je stigao do sedme titule na završnom turniru čime je postavio novi rekord koji je do danas delio sa Rodžerom Federerom.

"Morao sm da idem po pobede, a ne da čekam da mi oni predaju pobedu. Večeras sam igrao taktički drugačije nego u prvom meču protiv Sinera u grupnoj fazi takmičenja. Generalno gledano, bila je ovo fenomenalna nedelja", izjavio je srpski teniser.

1
Izvor: AP / Antonio Calanni

Đoković je rekao i da je "uzbuđenje" igrati pred svojom decom, koja su uživo pratila finalni meč.

"Bili su tako dobri poslednjih dana. To je uzbuđenje. Uveka sam želeo da igram pred njima kada dođu u godine da budu svesni šta se deševa. Mislim da je to ovo doba sada", rekao je Đoković.

Đoković će sutra započeti svoju rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste. Na konačnoj ATP listi za 2023. godinu srpski teniser će imati 11.245 bodova, što je 2.390 više od drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa.

"Zahvalan sma što sam otac ova dva divna anđela. Oni su me blagoslovili i doneli toliko sreće i radosti u moj život. Oni mi daju snagu", zaključio je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve