Sport
07.08.2020. 18:22
Tanjug

OPROŠTAJ OD ODŽA: Odlazak velikog nežnog diva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaški svet oprašta se od doskorašnjeg igrača Crvene zvezde Majkla Odža, koji je danas preminuo od posledica srčanog udara.

Bivši saigrači Vladimir Štimac, Čarls Dženkins, Bili Beron, Dušan Ristić među prvima su se oprostili od nigerijskog centra na Tviteru, a isto je uradio i bivši kapiten crveno-belih Luka Mitrović.

"Ne želim da verujem u ovo", napisao je Štimac, dok je reakcija Dženkinsa bila sledeća: "Recite mi da ovo nije istina".

Novi košarkaš Zenita Beron, u prethodne dve sezone saigrač sa Odžom u Crvenoj zvezdi reagovao je jednom rečju: "Dođavola", napisao je Beron i stavio suzu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"U šoku sam! Ne mogu da verujem da je ovo stvarno. Počivaj u miru veliki brate", napisao je Dušan Ristić, odnedavno igrač Breše.

Od Odža su se oprostio i košarkaš Reala Dino Radončić, kao i prvotimac Partizana Rašon Tomas, a posebno emotivna je poruka KK Budućnosti, velikog rivala crveno-belih.

"Bio si dostojan protivnik, odličan rival, ali i veliki nežni div van terena. Uvek ćemo se sećati velikih borbi na terenu", poručili su iz Budućnosti, uz saučešće porodici i KK Crvena zvezda.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

JSD Partizan, na čijem fudbalskom stadionu je Nigerijac preminuo tokom individualnog treninga, oglasilo se posle tragičnog događaja.

"JSD Partizan izražava iskreno saucešce povodom iznenadne smrti nigerijskog košarkaša Majkl Odža. Odžo je preminuo tokom individualnog treninga na stadionu FK Partizan od posledica srcanog udara", napisali su na Tviteru FK Partizan.

Od doskorašnjeg igača Zvezde oprostio i večiti rival KK Partizan.

"Poslednji pozdrav velikom rivalu! Počivaj u miru", naveli su crno-beli.

Poruku saučešća prijateljima i porodici, poslali su i evroligaši Fenerbahče i CSKA iz Moskve, navodeći da su pogođeni njegovim preranim odlaskom, kao i italijanski košarkaš Ðiđi Datome, novi član Olimpije iz Milana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve