Sport
04.01.2022. 15:11
Tanjug

Australijan open

Organizatori objasnili kako je Đoković dobio medicinsko izuzeće

Novak Đoković
Izvor: ANSA / ALESSANDRO DI MARCO

Organizatori Australijan opena saopštili su da je najbolji teniser sveta Novak Ðoković medicinsko izuzeće za nastup u Melburnu, uprkos strogim pravilima o vakcinaciji protiv koronavirusa, dobio nakon striktnih procedura.

Ðoković je zvanično saopštio da će igrati na prvom Grend slemu u sezoni i da je dobio medicinsko izuzeće.
 

"Ðoković je zatražio medicinsko izuzeće, a ono je odobreno nakon rigoroznog procesa, u kojem su učestvovale dve odvojene komisije medicinskih stručnjaka", navodi se u saopštenju Australijan opena.
 

Organizatori su saopštili da je molbu za dobijanje medicinskog izuzeća morao da odobrio nezavisan tim doktora, a nakon što je prva komisija utvrdila da su ispunjeni svi uslovi, molba je prosleđena drugoj komisiji, koju su angažovale vlasti u Australiji.

"Kako je i druga komisija utvrdila da su svi uslovi za izuzeće ispunjeni, Ðoković je dobio dozvolu za nastup u Melburnu", navodi se.

Ističe se da je molba za izuzeće je anonimna i članovi komisija ne znaju koji je teniseru u pitanju.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a Ðoković se bori za rekordni 21. gren slem u karijeri, a 10. u Melburnu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi
Srđan Đoković

Intervju Srđan Đoković

10.09.2021. 17:44

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi

"Mi smo u jednom periodu života stvarno živeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dve ili tri godine, već 17 godina. Selili smo se iz stana u stan. On je mislio da su to sve naši stanovi, nije ni pretpostavljao da ih iznajmljujemo jer nismo imali novca da kupimo svoj stan, svoj lokal. Sav novac koji smo zarađivali ulagali smo u njega i njegovu karijeru"
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve