Sport
19.09.2022. 20:07
Beta

Tenis

Osaka: Život je pun uspona i padova...

Naomi Osaka
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Bivša prva teniserka sveta Naomi Osaka rekla je da ova godina nije bila najbolja za nju, ali i da je naučila mnogo o sebi.

"Život je pun uspona i padova, a ova godina bila je više loša nego sa usponima, ali sam prilično zadovoljna gde sam sada", rekla je Osaka, preneo je BBC.
 

Poslednju titulu 24-godišnja japanska igračica osvojila je 2021. godine, kada je slavila na Australijan openu. Na poslednja tri turnira ove godine završila je učešće u prvom kolu.

Četvorostruka grend slem šampionka sada zauzima 48. mesto na WTA listi, uoči početka turnira u Tokiju.

Osaka se u maju prošle godine povukla sa Rolan Garosa zbog zabrinutosti za svoje mentalno zdravlje, a u junu iste godine najavila je pauzu u karijeri.

Ove godine je najbolji rezultat na grend slem turnirima ostvarila na Australijan openu, gde je došla do trećeg kola, dok je na Rolan Garosu i Ju-Es openu ispala u prvoj rundi. Sa Vimbldona se povukla zbog povrede noge.

Ona je istakla da je u početku bilo teško da se nosi sa lošijom igrom.

"Bilo je teško u početku, samo zbog osećaja da treba da budem negde gde trenutno nisam. Mislim da je za mene bolje da budem u miru sa samom sobom. Znam da sam ovde sa razlogom", dodala je Osaka.
 

U glavnom gradu Japana Osaka brani titulu, a turnir se ponovo igra nakon trogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa.

Protivnica u prvom kolu turnira u Tokiju biće joj 55. teniserka sveta Australijanka Darija Sevil.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno
rafael Nadal

Uvrede sa tribina

15.03.2022. 20:05

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da se saoseća sa japanskom teniserkom Naomi Osakom, ali je dodao da bi svi trebalo da budu spremni na uvredljivo ponašanje navijača.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve