Sport
16.09.2018. 20:58
R.E.(Blic

OSVOJILI SU SVE: Srpski basketaši su novi evropski prvaci !!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Basektaši Srbije potvrdili su da su najdominantnija ekipa na planeti, pošto su prvi put postali i prvaci Evrope! Oni su u finalu savladali Letoniju sa 19:18 i objedinili su titule šampiona sveta i Starog kontinenta!

Od početka turnira su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić bili rešeni da se konačno popnu na evropski tron, u čemu su uspeli u Bukureštu. Najpre su u grupi prilično lako savladali Bosnu i Hercegovinu i Španiju, nije im ništza mogla ni Mađarska u četvrtfinalu (19:10), kao ni Rusija u narednoj fazi (21:13), a zahvaljujući tim pobedama naši šampioni su se izborili za megdan sa Letonijom.

I nije finalni duel mogao bolje da počne za naše momke, koje je na početku meča odlikovala granitna odbrana, dok je u napadu sve odlično funkcionisalo, jer je Dušan Domović Bulut na startu pogodio dalekometan šut za prednost od 2:0. I nisu se tu basketaši Srbije zaustavili, pošto su poveli sa velikih 3:0, ali su Letonci posle skokro dva minuta igre uspeli da odgovore i postignu prvi poen na meču (3:1).

Bili su reprezentativci Srbije izuzetno razigrani na startu, pa se posle Domovića Buluta probudio i Dejan Majstorović, koji je vezao tri poena i doneo je našoj selekciji ogromnih 6:1. Već na početku duela je moglo da se vidi koliko su basketaši naše zemlje bili motivisano i bili su rešeni da se revanširaju Letoncima za poraz u polufinalu prošlog Evropskog prvenstva.

Protivnik ni u jednom trenutku nije imao rešenja kako bi zaustavio razigrane igrače Srbije. Prednjačio je Dušan Domović Bulut, koga je odlično služio šut, te je Srbija stekla čak 8:2, ali je Nijezis odgovorio na isti način i smanjio je na 8:4.

Nastavili su naši momci da odlično šutiraju, Bulut je ponovo pogodio za plus četiri, ali su i Letonci zaigrali mnogo bolje, Nijezis je igrao kao u transu, pa je uspeo da vrati neizvesnost u meč, jer je smanjio na 13:12. Ipak, nije to negativno uticalo na basketaše Srbije, koji su bili spremni na žestoku finalnu borbu, pa su posle nekoliko vezanih promašaja protivnika ponovo stekli tri poena prednosti, i to nakon odličnog prodora Dušana Domovića Buluta, da bi isti igrač samo nekoliko sekundi kasnije pogodio novu dvojku i doneo našoj selekciji ogromnu prednost - 17:12!

Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Letonija uspela da naniže pet poena i 30 sekundi pre kraja je izjednačila na 18:18. No, ni u tim trenucima naši momci nisu odstupali, pa je Majstorović uspeo da vrati prednost od 19:18 i da se popne na evropski tron! Pokazali su basketaši Srbije da im nema ravnih, te su prvi put došli do evropskog zlata!

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve