Sport
31.05.2021. 16:08
Tanjug

"Dragi navijači Reala"

"Otišao sam jer nisam imao podršku i poverenje"

Zinedin Zidan
Izvor: EFE / JUANJO MARTIN

Zinedin Zidan je u otvorenom pismu koje je objavio španski list As, objasnio razloge zašto je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba Real Madrida.

U pismu koje je naslovio sa "Dragi navijači Reala“, Zidan je saopštio da ostavku nije podneo zbog toga što je želeo da pobegne ili zato što se umorio od trenerskog posla.

"U maju 2018. godine otišao samo zato što sam, posle mnogo godina i velikog broja trofeja koje smo osvojili, osetio da je timu potreban novi pristup kako bi ostao na najvišem nivou. Stvari su sada drugačije. Odlazim zato što osećam da klub više nema poverenje u mene koje mi je potrebno niti podršku da gradimo nešto na duge staze", stoji između ostalog u otvrenom pismu Zidana.

Zinedin Zidan
Izvor: EFE / JAVIER LIZON

Zidan je naglasio da će zauvek biti zahvalan predsedniku kluba Florentinu Perezu što ga je pre 20 godina doveo u Real, ali i izrazio žaljenje što odnosi sa rukovodstvom kluba poslednjih meseci nisu bili bolji.

"Delim sve vrednosti Real Madrida. Ovaj klub pripada njegovim članovima, njegovim navijačima širom sveta. Trudio sam se da sledim i poštujem ove vrednosti u svemu što sam radio i pokušavao sam da budem primer. Svakako da nisam najbolji trener na svetu, ali sam u stanju da svakom, bilo da je reč o igraču, članu stručnog štaba ili zaposlenom u klubu, dam snagu i preko potrebno samopouzdanje“, stoji u Zidanovom otvorenom pismu, koje je završio porukom da će zauvek biti navijač Reala.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve