Sport
08.10.2019. 13:26
R. E. / Index. hr

OTKRIVENO: Mesi je Gvardioli poslao paničnu poruku nakon dolaska Ibrahimovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prelazak Zlatana Ibrahimovića u leto 2009. iz Intera u Barselonu bio je transfer decenije. Švedski napadač je u to vreme bio najbolji i najatraktivniji golgeter Starog kontinenta i Barselona je očekivala da će s njim u napadu godinama dominirati evropskim fudbalom. Inter je zauzvrat u tom transferu dobio novac i Samuela Eto'oa, piše Index. hr.

Zlatan je na Kamp Nou počeo odlično, ipak sreća nije dugo trajala. Prgavi Šveđanin nikako nije uspevao da pronađe zajednički jezik zajednički jezik s Gvardiolom kojem se nije sviđalo što Ibra ne trpi šablonski fudbal koji je Španac forsirao. Ibrahimović se preselio na klupu, a priliku umesto njega dobio je Bojan Krkić. Odnos između Pepa i Zlatana tada je nepovratno uništen, a Ibrahimović je i godinama psole tvrdio da mu nije jasno zbog čega ga Gvardiola nije voleo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/PAUL BUCK

"Kad kupujete mene to vam je kao da kupujete Ferari. Ako vozite Ferari onda ćete u njega točiti najbolje gorivo gorivo, vozićete ga po auto-putu i pritisnuti gas. Gvardiola je u Ferarija sipao dizel i vozio ga po seoskim ulicama. Trebaolo je da kupi Fijata", izjavio je jednom prilikom Ibrahimović.

Povezane vesti - NOVI SKANDAL POTRESA FIFA: Namešten Mesijev izbor za najboljeg fudbalera?

Španski mediji su čak tvrdili da je Leo Mesi jedan od krivaca zašto je Zlatan Ibrahimović ispao iz ekipe, a te tvrdnje su ovih dana dodatno podgrejane nakon što su mediji objavili da je Šveđanin za Argentinca predstavljao opasnost i pre nego što je stigao u Barselonu.
Navodno, čim je čuo da je transfer realizovan, Mesi je Gvardioli poslao sms poruku u kojoj ga je pitao da li treba da se plaši za svoje mesto u ekipi.

"Vidim da nisam više važan za ekipu'', napisao je Mesi Pepu.

Gvardiola je pokušao da napravi mesta za obojicu, ali to jednostavno nije bilo moguće. Mesi je tada završio u vrhu napada, Krkić na krilu, a Ibrahimović na klupi. Tada je bilo jasno da je vreme da Ibra ode, koji je u dresu Barselone postigao 21 pogodak na 45 utakmica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve