Sport
13.04.2022. 12:28

Karlo Anćeloti

"Ovaj klub nikada ne odustaje"

Karlo Anćeloti
Izvor: EFE / KIKO HUESCA

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je ponosan na plasman ekipe u polufinale Lige šampiona, posle eliminacije branioca titule Čelsija i ocenio da engleski fudbal nije superiorniji od španskog.

Real se plasirao u polufinale Lige šampiona pošto je u dvomeču četvrtfinala pobedio Čelsi ukupnim rezultatom 5:4. Real je u Madridu posle produžetaka izgubio da 2:3, ali je prošao dalje pošto je u Londonu u prvom meču pobedio sa 3:1.

Čelsi je do 80. minuta vodio sa 3:0, a produžetak je izborio Rodrigo, koji je postigao gol posle dobrog dodavanja Luke Modrića. Plasman u polufinale Realu je doneo Karim Benzema golom u 96. minutu.

"Ovaj klub nikada ne odustaje i zbog toga smo dobili veliku nagradu - plasman u polufinale. Atmosfera nam je pomogla. Naš prvi gol je za njih bio veliki udarac. Real Madrid je navikao da igra u polufinalima, ali smo ponosni što smo ostvarili cilj, pošto svi govore da je engleski fudbal superiorniji od španskog. Na kraju, Španija ima dva kluba u polufinalu", rekao je Anćeloti za Kanal 5.
 

Viljareal se sinoć plasirao u polufinale pošto je u dvomeču ukupnim rezultatom 2:1 eliminisao Bajern Minhen. Atletiko Madrid večeras na svom terenu igra protiv Mančester sitija. U prvoj utakmici u Engleskoj domaći tim pobedio je sa 1:0.

"Srećan sam zbog Viljareala i Unaja Emerija, odličnog tima i sjajnog trenera. Imaćemo još jednog kandidata za polufinale, Atletiko Madrid", dodao je Ančeloti.

Karlo Anćeloti
Izvor: EFE / KIKO HUESCA

On je u izjavi za Skaj Italija bio nezadovoljan jer su pojedini stručni konsultanti isključili Real iz borbe za titulu.

"Mislim da to možemo da uradimo. Nismo zaslužili da gubimo sa dva gola. Imali smo problema kod prekida, ali posle drugog gola, pokazali smo karakter. Znali smo da Čelsi može da nam napravi probleme, ali bili smo konkurentni i sada smo u polufinalu. Sigurno je da ne mogu samo četiri kluba da osvoje Ligu šampiona", naveo je.

Anćeloti je pohvalio ekipu, a posebno Modrića zbog asistencije kod gola.

Anćeloti je kao trener tri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta sa Milanom i jednom sa Realom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Za mene je Zvezda kao Real Madrid"
Aleksandar Dragović, 30. 8. 2021.

Aleksandar Dragović

31.08.2021. 09:51

"Za mene je Zvezda kao Real Madrid"

Austrijski fudbalski reprezentativac srpskog porekla Aleksandar Dragović, rekao je da ga mnogi ljudi ne razumeju, ali da je za njega Crvena Zvezda kao Real Madrid.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve