Sport
15.11.2023. 18:05

UEFA objavila

OVO je lopta za Euro 2024! (FOTO)

1
Izvor: BETA/AP / Markus Schreiber

Evropska fudbalska unija (UEFA) i kompanija Adidas predstavili su u sredu u Berlinu specijalnu loptu kojom će ekipe igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine.

Lopta je nazvana "Fussballliebe", što je nemačka reč za ljubav prema fudbalu i koristiće se u 51 utakmici na turniru koji će se održati od 14. juna do 14. jula.

U lopti se nalazi čip koji šalje podatke 500 puta u sekundi, da bi zabeležio tačku u kojoj je udarena. To će pomoći sudijama prilikom odluka o ofsajdu, koristeći više uglova kamere za kreiranje trodimenzionalnog prikaza koji pokazuje kretanje igrača.

1
Izvor: BETA/AP / Markus Schreiber

Uefa je saopštila da ta tehnologija daje uvid bez presedana u svaki element kretanja lopte i doprinosi procesu donošenja odluka kod VAR sudija.

Evropska kuća fudbala istakla je i održive kvalitete nove lopte, koristeći reciklirani poliester i boju na bazi vode, uz materijale uključujući šećernu trsku, kukuruzna vlakna i celulozu.

Adidas je obećao da će jedan odsto od prodaje lopti ići u humanitarnu organizaciju koju je osnovao bivši španski reprezentativac Huan Mata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Meč Belgije i Srbije premešten u drugi grad
Fudbalska reprezentacija Srbije

Ne igra se u Briselu

15.11.2023. 00:34

Meč Belgije i Srbije premešten u drugi grad

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Belgije i Srbije premeštena je iz Brisel u grad Luven.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve