Sport
09.06.2020. 19:07
R. E. / Index. hr

PANATINAIKOS NA PRODAJU: Šestostruki prvak Evrope košta 25 miliona evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kontroverzni predsednik Panatinaikosa Dimitrios Giannakopoulos objavio je da prodaje šesterostrukog prvaka Evrope u košarci za 25 miliona evra.

"Od ovog trenutka Panatinaikos je na prodaju za 25 miliona evra, kao što sam greškom to prošle godine rekao. Nismo uzeli u obzir vrednost brenda. Prema procenama, vrednost kluba je 75 miliona, ali neću promeniti ništa. Ostaće 25 miliona", rekao je Giannakopoulos, a tu je vijest prenio Eurohoops, piše Index.hr.

Giannakopoulos je odbio da priča o sportskom sektoru, ali je rekao da će slavni klub verojatno napustiti Evroligu.

"Nisam rekao da odlazimo i da idemo u Fibu. Rekao sam da je to za mene jednosmerna ulica. Moramo analizirati sve podatke. Nadam se da će odluka biti da se ipak ide u Fibu", naveo je on pa se osvrnuo na izjavu prvog čoveka Evrolige Đordija Bartomeua, koji je rekao kako veruje da će PAO ostati deo Evrolige.

''Nadam se da će ljudi koji preuzmu klub to osporiti i da će se grozota zvana Evroliga raspasti'', dodao je.

Rekao je kako misli da će Fibina Liga šampiona uskoro postati najjače takmičenje u Evropi.

"Gledajući plan i novac koji nameravaju dugoročno da ulože, verujem da će Liga šampiona biti najmoćnije takmičenje u Evropi'', zaključio je Grk.

PAO je među deset velikih evropskih klubova koji su u novembru 2015. godine potpisali 10-godišnji ugovor s Evroligom. U ugovoru postoji klauzula od 10 miliona evra ako neki klub odluči u tom periodu da napusti takmičenje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
15°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve