Sport
04.11.2023. 15:40
R.E.

Direktor beogradske Arene

"Čović i Mijailović ne moraju da se vole, ali MORAJU da se dogovore"

1
Izvor: BETA/ABA LIGA/Partizan Mozzart Bet / Dragana Stjepanovic

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je da Partizan i Crvena zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina u najvećoj hali u regionu.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je u petak da je izuzetno nezadovoljan tretmanom u beogradskoj Areni i zatražio da ima ravnopravan status sa Partizanom.

S druge strae, predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović odgovorio je na saopštenje Crvene zvezde u vezi sa korišćenjem termina u Areni i istakao da "crno-beli" imaju višegodišnji ugovor sa najvećom dvoranom u Srbiji, kao i da obaveze prema tom ugovoru izmiruju na vreme.

Crveno-beli su se potom oglasili saopštenjem u kojem ovog puta zahtevaju odgovor od rukovodstva beogradske Arene, a ''ne od zakupca sa kojim je raskinut ugovor''.

"Apelujem na naše natrofejnije klubove. Sve u ime zajedničkog cilja, evroligaških licenci, da dvojica predsednika, Mijailović i Čović, kao pametne i uspešne rukovodioce, ne moraju da se vole, sednu i dogovore se. To je mnogo važnije od nekih termina za treninge u maloj sali, najgluplje stvari na svetu kao razloga za raspravu. I jedni, i drugi, imaju benefite u najvećoj dvorani, koriste je na ivici naših održivih troškova, Partizan ispunjava neke ugovorne obaveze, a Zvezda zbog rušernja "Basketlenda", ostaje bez uslova za rad sa pojedinim klupskim kategorijama", istakao je Grbović za Sport Klub i dodao da dogovor može da se pronađe.

"Daj da se uhvatimo za ruke, ne za prste i sa A licencom uđemo u Evroligu, gde im je mesto odavno, mnogo pre nekih drugih. O tome bi trebalo razmišljati. To je samo tehnički problem koji je rešiv u sportskom kontekstu. Ideja crveno-belih je da se dele termini u maloj sali, u kojoj trenutno Partizan ima 15 sati dnevno, od 8.00 do 23.00. Moraju da naprave konsenzus oko deobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno", izjavio je Grbović i dodao da se nada jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan opet bolji od Zvezde
1

Večiti derbi u ABA ligi

30.10.2023. 22:45

Partizan opet bolji od Zvezde

Partizan je posle slavlja u meču Evrolige, upisao još jednu pobedu nad Crvenom zvezdom, ovog puta u ABA ligi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve