Sport
02.05.2023. 22:54
R. E.

Real slavio u Beogradu

Partizan propustio prvu meč loptu (FOTO)

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Košarkaši Reala savladali su u Beogradu Partizan 82:80 (19:32, 26:16, 21:15, 16:17) i smanjili rezultat u četvrtfinalnoj seriji Evrolige na 1:2.

Crno-beli nisu iskoristili prednost domaćeg terena u prepunoj Beogradskoj areni i prvu meč loptu kako bi izborili plasman na Fajnal for.

Najefikasniji kod Partizana bili su Zek Ledej i Alen Smailagić sa po 15 poena, a pratili su ih Džejms Naneli sa 13, Jam Madar sa 12 i Dante Egzum sa 12 poena.

Real su do pobede predvodili Valter Tavares sa 26 pogodaka i Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena.

Bili su oslabljeni neigranjem Kevina Pantera i Matijasa Lesora zbog opšte tuče igrača na kraju druge utakmice u Madridu, koja je završena pobedom Partizana. 

Tim Željka Obradovića uprkos tome uspeo je do poslednjeg minuta da bude ravnopravan rival madridskom klubu, ali je u završnici bolju koncentraciju, nerve i smirenost zadržao Real.

Vilijams-Gos je trojkom doneo prednost Realu u finišu (80:77), potom je sa linije penala bio precizan i Hezonja (82:77), a nadu navijačima crno-belih vratio je Ledej sigurnim šutom iz velike daljine (80:82). Ipak, ispostavilo se da je to bilo prekasno, jer je do kraja utakmice ostalo još samo tri sekunde.

Pre poslednjeg zvuka sirene igrači Reala su izgubili loptu, Naneli je u padu probao da donese izjednačenje domaćinu, ali je bio veoma daleko od koša i u lošoj poziciji za šut, pa je Partizan pretrpeo poraz u trećem meču četvrtfinalne serije.

Partizan će već u četvrtak opet u Beogradu imati priliku da okonča seriju u svoju korist i posle 13 godina se plasira među četiri najbolje ekipe Evrolige.

Navijači Partizana priredili su spektakl u Areni pre početka meča, a zatim su se pokazali i kao sjajni domaćini.

 

Budući da je velelepna dvorana na Novom Beogradu bila premala da primi sve navijače crno-belih, na terenima na Kalemegdanu takođe je bilo organizovane gledanje utakmice na velikom video bimu. I tamo se okupio veliki broj simpatizera i poštovaoca igre crno-belih.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve