Sport
21.06.2022. 11:50
R.E./Mozzart Sport

Veliko pojačanje

Partizan sprema "bombu" u prelaznom roku

Strahinja Pavlović
Izvor: TT NEWS AGENCY / Jonas Ekstromer

Novopečenom treneru Partizana Iliji Stolici praktično nije ni počeo mandat na klupi crno-belih, a već se suočava sa velikim problemima. Nekoliko igrača je napustilo tim jer im je istekao ugovor, tako da su se muke sa štoperima manifestovale na početku priprema u Sloveniji.

Ipak i pored nezavidne situacije rešenje je, izgleda, na vidiku. 

Svetozar Marković bi trebalo da uskoro postane fudbaler Partizana čim dobije spor sa Olimpijakosom, a drugo rešenje na poziciji štopera, čelnici Partizana, vide u Strahinji Pavloviću

Prema saznanjima Mozzart Sporta, reprezentativac Srbije visoko se kotira na listi želja Parnog valjka u aktuelnom prelaznom roku i uvodni koraci ka njegovom dovođenju već su napravljeni. 

Više je argumenata zašto Ilija Stolica želi baš Pavlovića. Prvi se tiče Strahinjine sposobnosti da započinje akcije, što je jedan od zahteva novog šefa stručnog štaba, da defanzivci budu generatori napadačkog proceca. Drugi je oličen u činjenici da može da igra štopera u dve formacije, sa četvoricom ispred golmana ili trojicom u liniji. Treći, ujedno kapitalni, jeste saznanje da popularni Kalaba i dalje ispunjava kriterijume bonusa i s obzirom na krštenicu (24. maj 2001) u narednoj sezoni bi mogao da bude korišćen kao jedan od obaveznih startera mlađih od 21 godine, piše Mozzart Sport.

Strahinja Pavlović
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Zanimljivo, ljudi u Partizanu su na ideju da kontaktiraju nekadašnjeg bisera omladinske škole došli posle sugestije Dragana Stojkovića. Selektor Srbije je pred kraj sezone, kad je status štopera Monaka bio nedefinisan, u direktnom razgovoru predočio Pavloviću da bi za njega bilo korisno da se vrati u Partizan kako bi imao sigurne minute u sezoni Mundijala, da spreman ode u Katar, gde ga Piksi vidi kao jednog od stubova odbrane.

Na taj mig Stojkovića reagovali su crno-belih, upustili se u razgovore, računajući i na emotivnu povezanost Strahinje i kluba koji ga je formirao, ali pregovori uopšte nisu jednostavni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan ima novog golmana
golman, fudbal

Fudbal

10.06.2022. 08:10

Partizan ima novog golmana

Fudbalski klub Novi Pazar objavio je da je dogovorio saradnju sa golmanom Filipom Kljajićem.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve