Sport
03.06.2019. 18:51
R.E./Foto:StarSport

Partizanovo čudo od deteta potpisuje za Juventus

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iako je pre dve nedelje napunio tek 18 godina, Strahinja Pavlović je pred transferom karijere. Kako prenosi Tutosport, mladi štoper Partizana bi u narednom periodu trebalo da potpiše ugovor sa Juventusom.

Šampion Italije Pavlovića prati od početka godine, a odluka o angažovanju je pala pre deset dana nakon što su njegovi skauti i sportski direktor Fabio Paratici pratili finale kupa, koje je mladi štoper odigrao sjajno.

Pavlović je ove sezone za Partizana debitovao u februaru, a do kraja sezone odigrao je 15 mečeva. Partizan bi od prodaje igrača, koji je odigrao svega polusezonu, trebalo da zaradi pet miliona evra i još dva miliona evra kroz bonuse.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Neće loše proći ni Pavlović. Kako Index.hr prenosi, štoper će sa Juventusom potpisati ugovor na pet godina uz platu od milion evra po sezoni.

 

Partizan će od ovog transfera bez sumnje dobro zaraditi, ali će isto tako mnogo i izgubiti. Posle svega 15 odigranih utakmica izgubiće budućnost kluba i igrača koji bi predstavljao stub odbrane u narednim sezonama. Sa druge strane sve što Partizan gubi dobija Juventus. Cifra od pet miliona evra ne predstavlja veliki izdatak za klub kakav je Juventus, a dobiće igrača koji bi mogao da predstavlja naslednika Kelinija, koji puni 35 godina, i Bonucija. Igrača za narednih 10 godina...

Ko će na kraju izaći kao pobednik... Videćemo.

Pavlović je već sada jedan od najtalentovanijih odbranbenih mladih igrača kako Srbije tako i Evrope. Krase ga sjajne fizičke predispozicije, visok je 194 centimetara, izuzetno je snažan za svoje godine i bez sumnje će tek mnogo napredovati. Pored sebe će biti okružen sjajnim igračima na njegovoj poziviji, imaće od koga da uči i sve uslove da jednog dana postane igrač Vidićevog kalibra.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=7zZfKC8e6ww

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve